"Çocuğunuza sahip çıkmasanız şer güçler sahip çıkar"

Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, aileleri çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyararak, "Çocuklarınıza sahip çıkın, yoksa şer güçler sahip çıkar.

Google Haberlere Abone ol
"Çocuğunuza sahip çıkmasanız şer güçler sahip çıkar"


Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, aileleri çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyararak, "Çocuklarınıza sahip çıkın, yoksa şer güçler sahip çıkar." dedi.

Türk Polis Teşkilatının 169. yıldönümü etkinlikleri kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin,” Ailelerin bilhassa liseye giden çocuklarının yakın arkadaşlarının kimler olduğunu, boş zamanlarını nerede ve nasıl değerlendirdiklerini bilmesi gerektiğini söyledi.

"ÇOCUĞUNUZA SAHİP ÇIKMASANIZ ŞER GÜÇLER ELİNE MOLOTOF VERİR POLİSE KARŞI KULLANIR."

Şayet aileler bunu yapamadıkları takdirde yarın telafisi mümkün olmayan bir durumla karşılaşabileceklerini belirten Emniyet Müdürü Şahin,” Çocuğunuz herhangi bir madde bağımlısı veya kendileri arka plana çekilen şer güçler, çocuğunuzun eline taş, molotof, el yapımı patlayıcı vererek güvenlik kuvvetlerinin karşısına dikebilir.” diye konuştu.

"HİÇBİR MESLEKTAŞIM ZOR KULLANMAYI ARZU ETMEZ"

Emniyet teşkilatı olarak geleceğin güvencesi olan çocuk ve gençlerin bu duruma düşmelerini istemediklerini ifade eden Şahin şöyle konuştu: "Şunu herkesin bilmesini isterim ki, hiçbir meslektaşım zor kullanmayı arzu etmez. Zor kullanma başvurulan son çaredir. Zor kullanırken göz yaşartıcı gaz atmayı ya da su sıkmayı istemez. Ama bunların devamında telafisi zor olayların önünü almak için ve bozulan kamu düzenini sağlamak için istemeyerek kullanmak durumunda kalıyor.”

BİR YERDE SUÇ VE SUÇLULAR NORMALİN ÜZERİNDE İSE BUNDA TOPLUMUN ROLÜ VARDIR

Bu konuda toplumun bütün bireylerinin çeşitli seviyelerde sorumluluklarının önemli olduğunu vurgulayan Şahin şöyle konuştu, "Bir yerde suç ve suçlular normalin üzerinde ise bunda ailenin, çevrenin, okulun ve genel olarak toplumun rolü vardır. Kolluk görevlileri olarak bizler suç oluşmadan önce önleyici tedbirler alırız. Suç oluştuktan sonra da delillendirme ve adalete teslim görevimizi ifa ederiz. Oysa bundan çok önce yapılması gereken önleme faaliyetleri vardır. Bu gün bir çocuk suç işlediğinde biz ona yetişkinler için kullandığımız “şüpheli” tabirini kullanmıyoruz, onlara “suça sürüklenen çocuk” diyoruz.”

"SUÇU ÖNLEME GÖREVİ YALNIZ POLİSİN DEĞİL TOPLUMUNDA GÖREVİDİR"

Çocuğu suça sürükleyen sebepleri ortadan kaldırmak toplum olarak hepimizin görevi olduğunu anlatan Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Aile ve okulun, çocukların çevresindeki tehlike ve zararları görerek tedbirler almaları, arkadaş çevresini doğru seçmelerini sağlamaları, onlara doğru ve yanlışı, iyi ve kötüyü, topluma faydalı ve zararlı olan davranışları öğretmeleri halinde suçların hızla azaldığını hep birlikte göreceğiz. Suçu önleme görevi yalnız polisin değil toplumunda görevidir. Çünkü suç yalnız suçtan zarar gören kişiye karşı değil, bütün topluma karşı işlenir. Ayrıca suçu oluşturan şartlar polisten değil, toplumun kendisinden kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla barışı ve huzuru koruma görevi, polisin yanında bütün vatandaşların karşılıklı işbirliği ve katılımını gerektirmektedir.”
CİHAN

Yorumlar