Çocuğuna uyuşturucu alan anne: Her gün oğlumun ölümünü seyrediyorum

Uyuşturucu bağımlısı olan oğluna krize girdiği dönemlerde dayanamayıp uyuşturucu alan anne, çaresizlikten her gün çocuğunu kendi elleriyle öldürdüğünü söyledi. Evladının madde bağımlılığından kurtulmak istediğini ancak yetkililerin...

Google Haberlere Abone ol
Çocuğuna uyuşturucu alan anne: Her gün oğlumun ölümünü seyrediyorum

Uyuşturucu bağımlısı olan oğluna krize girdiği dönemlerde dayanamayıp uyuşturucu alan anne, çaresizlikten her gün çocuğunu kendi elleriyle öldürdüğünü söyledi. Evladının madde bağımlılığından kurtulmak istediğini ancak yetkililerin ilgilenmediğini söyleyen anne, “Kurtaramadım. Bir anne olarak ölmesini bekleyeceğim. Zaten bekliyorsun. Akşam eve gidiyorum eroini önüne alıyor. Ben gerisinde ağlıyorum. Bana diyor ki ‘Anne neden konuşmuyorsun?’ Ne konuşayım ki. Seni seyrediyorum. Ölümünü seyrediyorum. Paramla aldım öldürüyorum. O kadar zor bir şey ki bu. Evladı olan anlar beni.” dedi.

Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’ne (AMATEM) uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle başvuranların sayısı 227 bini geçti. Her gün yenilerinin eklendiği uyuşturucu madde bağımlılığına yakalanan hayatlar yürek burkuyor. Ankara’da yaşayan ve 28 yaşındaki oğlu uyuşturucu madde bağımlısı olan 50 yaşındaki Seval Ertepe, çocuğu krize girdiği dönemlerde uyuşturucuyu kendisi temin ediyor. Tedavi masraflarının yüksek olması ve oğlunun Genel Sağlık Sigortası borcu olması nedeniyle tedavi ettiremediğini belirten Ertepe, her kriz anında çaresiz çocuğunu kendi elleriyle öldürdüğünü belirtiyor.

“ÇOCUĞUM DA TEDAVİ GÖRMEK İSTİYOR”

Oğlunun, askerden sonra arkadaş çevresinin yönlendirmesiyle önce esrara başladığını söyleyen Ertepe, daha sonra eroine alıştığını ve bırakamadığını söyledi. Oğlunun da uyuşturucudan kurtulmak istediğini belirten anne Ertepe, “Benim maddi gücüm hiçbir şekilde yetmiyor. Çocuğum tedavi görmek istiyor. Hırsızlık yapıyor ve karakollardan topluyorum. Kime başvurduysam hiçbir sonuç almadım. Çocuğumun tedavisini istiyorum. Kendi paramla çocuğumu öldürmek bir anne olarak benim için çok zor bir şey. Her gün ağlamaktan yoruldum artık. Çocuğumun kurtarılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. Kaymakamlığa, valiliğe ve uyuşturucu tedavi merkezlerine başvurduğunu söyleyen Ertepe, “Ama hiçbir sonuç alamadım. Çocuğuma madde alabilmek için kendim aç kalıyorum ve kendim gidip alıyorum. Ben artık bittim. Bana ve çocuğuma yardım edin. Bir senedir yalvarıyorum. Bir senedir çocuğum tedavi istiyor. Yapacağım bir şey kalmadı benim.” diye konuştu.

“DEVLET BUNA DUYARSIZ KALIYOR”

Oğlunun, para bulamadığı zaman marketten kaşar, sucuk, sosis gibi malzemeleri çalıp torbacılara götürdüğünü anlatan anne Ertepe, karakollarda ve mahkemelerde çocuğunun peşinde koştuğunu ifade etti. Ertepe, “Pazartesi yine gittim karakoldan topladım. 10 lira verdim yetmedi. Bu sefer hırsızlık yaptı. Sonra karakollarda, adliyelerde aç susuz bekliyorum. Yaralandım yine geldim çalışıyorum. Çalışmasam madde alamıyorum. Asgari ücret alıyorum. Ben yardım istiyorum. Çocuğumu kurtarın. Benim gibi olan anneleri de kurtarın. Günlerce AMATEM’in önündeki anneleri biliyorum. Devlet buna duyarsız kalıyor. Sokaklarda aynen bir sigara gibi satılıyor. Altındağ bölgesinde oturuyorum ve rahatlıkla bulabiliyorsun. Gece saat 04.00’te çocuğuma madde aldığımı biliyorum krize girdiği için. İstediğin yerde bulabiliyorsun. Devlet buna engel olsun. Yeter artık annelere yardım edin. Çocuğum 60 kilodan 40 kiloya düştü. Yediğini istifra ediyor. İdrarından kan geliyor. Artık ölümle pençeleşiyoruz. Resmen silahla vurmuyorlar, maddeyle vurup öldürüyorlar çocuklarımızı. Ben yardım istiyorum.” şeklinde konuştu.

“EVLADI OLAN BENİ ANLAR”

Artık dayanacak gücünün kalmadığını ve her gün oğlunun ölümünü seyrettiğini gözyaşlarıyla anlatan anne Ertepe, şöyle dedi: “Ben artık dayanamıyorum. Yapacağım hiçbir şeyim kalmadı. Çocuğumu öldürüp bir an önce kurtulmasını istedim. Ama vicdan azabından korktum. Her gün karşımda ölüyor. Kurtaramadım. Bir anne olarak ölmesini bekleyeceğim. Zaten bekliyorsun. Akşam gidiyorum. Esrar önünde alıyor maddeyi. Ben gerisinde ağlıyorum. Bana diyor ki ‘Anne neden konuşmuyorsun?’ Ne konuşayım ki. Seni seyrediyorum. Ölümünü seyrediyorum. Paramla aldım öldürüyorum. O kadar zor bir şey ki bunu evladı olan anlar beni.”

CİHAN

Yorumlar