Çocuğa 'çatalla işkence' yapan bakıcı anneye 5 yıl hapis

Adana’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde erkek çocuğu S.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğa 'çatalla işkence' yapan bakıcı anneye 5 yıl hapis

Adana’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde erkek çocuğu S.E.'ye (7) ‘pencereye çiş yaptığı' gerekçesiyle ateşte kızdırdığı çatalı ayaklarına ve eline bastırarak işkence yaptığı iddia edilen bakıcı anne K.D., (22) 5 yıl hapis cezasına çarpıldı. İşkenceyi gizlediği ileri sürülen diğer bakıcı anne M.G. ise (28) bu suçtan beraat ederken ‘çocuğa eziyet’ suçundan ise hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Babası vefat eden, annesi de özürlü olduğu için Sevgi Evleri'ne verilen S.E.'ye ilişkin olay 15 Nisan 2011'de günü meydana geldi. İddiaya göre, okul kıyafetlerini çıkartmadan parktaki arkadaşlarının yanına gidip oyun oynamaya başlayan S.E. çok sıkıştığı için evlerden birinin alçakta bulunan penceresine tuvaletini yaptı. S.E.'yi gören bakıcı annelerden K.D., eve kaçan S.E.'yi alarak mutfağa götürdü. Burada kaşıklıktan aldığı bir çatalı ocakta ısıtıp diğer bakıcı anne M.G.'nin gözleri önünde S.E.'nin 2 kez sağ, 1 kez de sol ayağına bastırdı. Çocuğa yapılan bu ‘işkenceyi’ banyo sırasında fark eden bakıcı anne D.A. konuyu kurum yönetimine bildirild Taşeron kadroda çalışan iki bakıcı annenin işine son verilirken, haklarında suç duyurusunda bulunuldu. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan K.D. hakkında “çocuğa eziyet yapma” suçundan 8 yıla, M.G. için ise “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan iki sanıktan K.D., çocuğun sorumluluğundaki evin penceresine tuvaletini yaptığını söyledi. S.E.’nin sorumlusu bakıcı anne M.G’ye götürdüğünü anlatan K.D., onun da kendisinden “çocuğun gözünü korkutmasını” istediğini savundu. M.G.’nın talebiyle çatalı ısıttığını ileri süren K.D., “Bu sırada M.G. çocuğun pantolonunu çıkarmıştı. Çatal elimdeyken kolumdan tutarak çocuğun bacaklarına bastırdı. Çocuk ‘anne bir daha yapmayacağım’ diye bağırıyordu.” dedi.

Sanık S.E.’nin bakıcı anneliğini yapan M.G. ise K.D.’nin kendisine çocuğun evinin penceresine çişini yaptığını dile getirdi. K.D.’nin elinden tutup evin içine götürdüğü çocuğun iki bacağına ısıttığı çatalı değdirdiğini kaydeden M.G., şok olduğunu; ancak 'işten çıkartılırım' diye kimseye söylemediğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar