Çobanlar, sürü yönetimi kursu ile bilinçli hayvan yetiştiriciliği yapacak

Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bilinçli küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciliği için 'sürü yönetimi kursu açacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Çobanlar, sürü yönetimi kursu ile bilinçli hayvan yetiştiriciliği yapacak

Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bilinçli küçükbaş ve büyükbaş yetiştiriciliği için 'sürü yönetimi kursu açacağını bildirdi. Kursun Antalya bölgesinde ilk pilot bölgesinin Manavgat olacağı belirtildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Asar, yaptığı açıklamada, kursun 10 Mart tarihinde Manavgat Halk Eğitim Merkezi'nde(HEM) yapılacağını söyledi. Kursun 120 saat olduğunu belirten Asar, kursun Manavgat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü, Manavgat HEM ve Manavgat Ziraat Odası(MZO) işbirliğiyle yapıldığını kaydetti.

Kursla küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğini daha profesyonel yapmayı hedeflediklerini belirten Asar, "Kursla kulaktan duyma küçükbaş ve hayvancılık yapıcılığına son vermek istiyoruz. Çobanlarımızın daha profesyonel ve bilinçli küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapmalarına öncülük yapmak istiyoruz." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar