Çoban: yolsuzluk, rüşvet varsa hep birlikte çıkaralım üzerine gidelim

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 140 milyon liralık yatım yaptıklarını belirterek, “İhalelerde rüşvet ve yolsuzluk yapan varsa hep beraber ortaya çıkaralım üzerine gidelim.

Google Haberlere Abone ol
Çoban: yolsuzluk, rüşvet varsa hep birlikte çıkaralım üzerine gidelim

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 140 milyon liralık yatım yaptıklarını belirterek, “İhalelerde rüşvet ve yolsuzluk yapan varsa hep beraber ortaya çıkaralım üzerine gidelim.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatları tarafından ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle düzenlenen kahvaltıda konuşan Çoban, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz tarafından gündeme getirilen yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma iddialarına cevap verdi. Çoban, imar ve otopark ihalelerinde yapılan usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının yeni olmadığını, iki yıl öncede ulusal ve yerel basında yer aldığını söyledi. Çoban, “Sanki son anda çıkmış yeni bir şeymiş gibi bunu ortaya servis ediyorlar. Bu tamamen yanlıştır. Bir de bu imar konuları yolsuzluk değil görevle alakalı şeylerdir. Yolsuzluk olması için bir menfaat çıkar ilişkisi gibi maddi bir menfaat olması gerekiyor. Bunların bir tanesi bir kooperatifle ilgilidir. Kardelen yapı kooperatifidir. Tamamen bizim dışımızda, ortadirek insanların ev sahibi olmaları için üye oldukları bir imar eksikliği var. Bunu tamamladık. 50 kişinin ev sahibi olmasının önündeki engeli kaldırdık.” dedi.

Çoban, diğer bir konunun da depo olarak kullanılan binaların bodrum katlarını meskene çeviren düzenleme olduğunu, bunun da yargıda olduğunu kaydetti. Otopark ihalesiyle ilgili zaman zaman kavgalar çıktığını ifade eden Çoban, “Afyonkarahisar’da bir ağabeycilik vardır. Bizim meclis üyemizin dükkanın önünde bir kavga var. Silahlar konuşuyor, tehdit ve şantajlar oluyor. Bunun için de bizim arkadaşımız ‘kavgalar sona ersin’, ‘ilin imajı bozulmasın’ diye yaptığı bir iki görüşme var. Bunun ihaleyle falan da alakası yok.” diye konuştu.

Çoban, ihaleye en az beş firma girdiğini, çıkılan fiyattan en az yüzde 50 daha fazla artışlar olduğunu dile getirdi. Çoban, şunları söyledi: “İhaleye çıkıyorsunuz. Ancak dışarıda vatandaş anlaşmıştır, tehdit etmiştir. Bunu nereden bilebiliriz. Burada kim yaptıysa işin üzerine hep beraber gidelim. Bu iş karşılığında para mı almış, rüşvet mi almış, komisyon mu istemiş, hediye mi istemiş, tatil mi istemiş, uçak bilet mi istemiş ne istemiş? Yolsuzluk budur. Bununla ilgili hiçbir iddia yoktur.”

Rekorlara imza attıklarını 140 milyon lira para harcadıklarını belirten Çoban, bu kadar para harcanan yerde neden en ufak suistimal yok diye sordu.

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında meclis üyelerinden bazılarının ihale öncesi ve sonrasında dinleme kayıtlarına takıldığı belgelerle birlikte kişiye özel çıkar sağlamak için yapıldığını iddia ettiği imar değişikliklerine ait belgeleri basınla paylaşmıştı. CİHAN

Yorumlar