Cizrespor Kulübü Başkanı Sevinç: Olaylarda 4 personelim yaralandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Bölgesel Amatör Lig'de top koşturan Cizrespor Kulübü, pazar günü oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Cizrespor Kulübü Başkanı Sevinç: Olaylarda 4 personelim yaralandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Bölgesel Amatör Lig'de top koşturan Cizrespor Kulübü, pazar günü oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili basın açıklaması düzenledi. Maçta çıkan kavgadan dolayı 4 personelinin yaralandığını söyleyen Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sevinç, yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Bölgesel Amatör Lig maçları devam ederken, zaman zaman tatsız olaylar yaşanıyor. Son olarak geçen pazar günü Cizre’de Cizrespor ile Mardinspor maçından sonra yine istenmeyen olaylar yaşandı. Maç bitiminden sonra iki takım futbolcuları birbirine girdi, plastik mermi ve biber gazları havada uçuştu. Yaşanan olaylardan dolayı bir basın açıklaması düzenleyen Cizrepspor yönetimi, olaylardan dolayı üzüntülü olduklarını belirtti. Basın açıklamasını yapan Cizrespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sevinç, “Cizrespor Yönetim Kurulu olarak pazar günü oynamış olduğumuz Mardinspor ile alakalı çıkan olaylardan dolayı son derece üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Genel amaçlarımızdan bir tanesi futbolculuk alanında, sportif alanında gençlerimizi topluma yararlı bir şekilde kazandırmak olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi.

"MARDİNSPOR KENDİ POLİSİYLE MAÇA GELDİ"

Mardinspor’un maça kendi polisiyle beraber geldiğini öne süren Başkan Salih Sevinç, “Mardinspor’un buraya yanında Mardin ve Diyarbakır’a ait polislerle beraber gelmesi tabiî ki Cizre camiasında biraz tepkiyle karşılandı. Çünkü Türkiye genelinde ilk defa görülen bir vaka bu. Bir şehrin takımı kendi şehrin emniyeti ile deplasmana maça gitmesi görülebilen nadir olaylardan bir tanesidir. Yaklaşık 10 bin taraftarlarımızla davul-zurna eşliğinde başlayan maç, sonuna kadar güzel ve düzgündü. Ancak maçın bitiş düdüğüyle beraber futbolcularımız soyunma odalarına doğru giderlerken, karşı taraf bir kargaşa, bir kaos ortamı yaratmak istedi son anda.” diye konuştu.

Mardinspor’un kaos ortamı yaratmak istediğini iddia eden Başkan Sevinç, “Mardinspor’un 7, 8 ve 10 numaralı futbolcuları bizim futbolcularımıza saldırması sonucu böyle bir kaos ortamı yaratılmıştır. Sahada hayli sıkıntılar oldu. Devlet malına, tribünlerimize aşırı derecede zarar verdiler. Soyunma odalarının kapılarını kırdılar. Bizim arkadaşlarımızı, taraftarlarımızı, malzemecilerimizi yaraladılar. Bunun karşısında Türkiye gündeminde Cizre’nin karalanmasına tepki gösteriyoruz. Bu olaylar medyada, Türkiye’nin gündeminde çok değişik şekilde algılandı. Böyle bir durumu oluşturan Mardinspor oyuncularını ve yönetimini kınıyoruz. Cizrespor sporculuk anlayışı olarak centilmenlikten, ahlaki olarak üstün değerlere sahip insanların oluşmasından yanadır. Biz yönetim olarak bir kez daha bu yaşanan olayları kınıyoruz. Bir daha olmamasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

"30 SENEDİR BU İŞİ YAPIYORUM AMA İLK KEZ BU KADAR POLİSLE MAÇA ÇIKTIM"

‘Ben 30 senedir bu işi yapıyorum. Ama böyle çok sayıda polis önünde oynanan maçı ilk kez görüyorum’ diyen Cizrespor Teknik direktörü Cahit Sönmez, “Özellikle baktığımız zaman işte Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin’den polis getirilmişti. Biz şaşırdık. Biz maça mı çıkacağız? Nereye çıkacağız? Biz bunu haftalarca futbolcularımızla konuştuk. Biz çıkıp futbolu çirkinleştirmeden açık ve pozitif oynayarak Cizre’ye ve futbolculuğa yakışır bir şekilde mücadele etmelerini istedik. 90 dakika boyunca hiçbir olaylara sebebiyet vermeden, tansiyonu yükseltmeden centilmenlik kuralları içinde oyun oynamaya çalıştık. Fakat burada her pozisyonda hakemin çaldığı her düdükte Mardinli bazı futbolcular maçın tansiyonunu yükselterek maçı tatil ettirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştılar. Daha önce Cizrespor’un hem içerde hem de dışarıda oynadığı maçlar vardır. Bu maçlarda çok dostane ve centilmenlik kuralları içerisinde oynamıştır. Buradaki olaylara gelince buradaki maç içerisinde hiçbir olay olmadı. Fakat maç bitiminde ben kendi futbolcularımı soyunma odalarına gitmelerini istedim. Bir baktım Mardinsporlu iki tane futbolcu bizim futbolculara saldırdı. Onlar saldırdıktan hemen sonra 47 plakalı otobüslerin yanında bulunan bazı polisler de hemen sağa sola plastik mermi ve biber gazı sıkmaya çalıştılar. Anlayamadık, bir anda ana baba günü oldu. Akşam da haberlerde izlediğimiz kadarıyla sanki olayları Cizre taraftarları, Cizrespor yönetimi ve Cizrespor futbolcuları çıkartmış gibi lanse edildi. Bu kesinlikle yanlıştır. Buradan Futbol Federasyonu’na sesleniyoruz. Gerçekten Cizrespor yönetimiyle, seyircisiyle futbolu çok açık ve pozitif oynayarak hiçbir şekilde söylenenler gibi değildir. Eğer bunu görmek isteyenler varsa Cizre’ye ve maçlarımızı izlemeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"OLAYLAR MARDİNSPORLU FUTBOLCULARIN TAHRİKLERİ YÜZÜNDEN ÇIKTI"

Olayların Mardinsporlu futbolcuların tahrikleri yüzünden çıktığını ileri süren Cizrespor takım kaptanı Cenk Kasımoğlu da şunları söyledi: “Olayların çıkmaması için biz de futbolcu olarak taraftarlara gidip centilmenlik yapmalarını, sahaya bir şey atmamalarını istedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve söyledik. Çok düzgün bir maç gidiyordu. Yalnız sahadaki Mardinsporlu futbolcuların tahrikleri yüzünden ve maç sonrası bize saldırmalarından dolayı çıkan bir kargaşa oldu. Yalnız polislerin de böyle bir davranış sergilemesi çok yanlıştı. Cizrespor’un burada yaptığı hiçbir olumsuz şey yok. Sadece Mardinspor’un futbolcularının tahrikleri var. Hatta maç bittikten sonra Mardinsporlu 3 futbolcu bizim futbolculara saldırdı. Hatta saldırıya maruz kalanların içinde ben de vardım. Ama sadece bize yansıtıldı. Tabiî ki de yanlış bir şey.” CİHAN

Yorumlar