Cizreliler semazen gösterisiyle mest oldu

Maruf Din Görevlileri tarafından Kutlu Doğum Haftası ve Herkes Onu Okuyor sınavının ödül töreni için Şırnak'ın Cizre ilçesinde coşkulu bir kutlama programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Cizreliler semazen gösterisiyle mest oldu

Maruf Din Görevlileri tarafından Kutlu Doğum Haftası ve Herkes Onu Okuyor sınavının ödül töreni için Şırnak'ın Cizre ilçesinde coşkulu bir kutlama programı düzenlendi. Spor salonunda yapılan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim’den sonra Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. Kürtçe mevlitten sonra sahneye çıkan İstanbul İlahi Grubu, seslendirdikleri Türkçe-Arapça-Kürtçe ilahilerle salondakileri hem duygulandırdı hem de coşturdu. İlahiler eşliğinde sahneye çıkan semazen gösterisi de katılımcılara ayrı bir manevi haz tattırdı. Programa akın eden Cizreliler, yapılan salavat-şerifler, okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif, birbirinden güzel söylenen Türkçe-Arapça ve Kürtçe ilahiler ile mest oldu. Ayrıca program sonrasında Peygamber Yolu Derneği tarafından bu sene ilk kez dünya genelinde düzenlenen Herkes Onu Okuyor sınavının ödül töreni de yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Cizre Maruf Din Görevlileri Derneği Başkanı Sekvan Sabuncu, “Efendimizi daha çok tanımak, anlamak ve anlatmak için ülkemiz geneli Peygamber Yolu Derneği öncülüğünde Şırnak il genelinde de Maruf Din Görevlileri Derneğince ortak bir yarışma düzenlenmiştir. Kaybedeni olmayan bu yarışmamıza ülkemiz geneli 2 milyon kişi başvuruda bulundu. Şırnak il genelinde de 10 bin kişi müracaatta bulunmuştu. Yapılan sınavlar sonucunda da 99 kişi derneğimizce çeşitli hediyeler ve ödüller bu programımızda 3 bölüm halinde onları sahneye davet edip ödüllerini takdim edeceğiz. Başta Efendimizi tanıtmak ve anlatmak için çok büyük fedakarlıklar gösteren ve bu sınavın, bu programın hazırlanmasında da büyük emekleri olan bu gönül dostlarına bir kere daha sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Maneviyat yüklü bu güzel programa geçmeden önce de bu yarışmaya giren bütün kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyor, bu salonu dolduran siz değerli ve kıymetli hazır olanlara tekrardan teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşma ve söylenen ilahilerden sonra Herkes Onu Okuyor sınavında derece yapanlara ödüllerin verilmesi için 3 grup halinde teker teker isimleri okunarak sahneye davet edildi. Sahneye davet edilen derecelik şahıslara çeşitli ödüller verildi. Ödül alanlar arasında ilk ikiye girenlere Umre çeki verildi. Ödül verildikten sonra topluca hatıra fotoğrafı çeken derecelik şahıslar, sınavda derece yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar