Cizreliler 200 ünite kan verdi

Türk Kızılayı Diyarbakır merkezinden Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen ekip, hükümet konağı önünde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Cizreliler 200 ünite kan verdi

Türk Kızılayı Diyarbakır merkezinden Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen ekip, hükümet konağı önünde kan bağışı kampanyası düzenledi. Cizreli vatandaşlar, Hükümet Konağı önünde başlatılan kampanyaya yoğun ilgi göstererek, iki günde yaklaşık 200 ünite kan verdi.

Diyarbakır Güney Anadolu Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezi tarafından Şırnak’ın Cizre ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Cizre Hükümet Konağı önünde 2 gün devam eden kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kan vermek için adeta birbirleriyle yarışan Cizreliler, 2 günde yaklaşık 200 ünite kan verdi. Her bir ünite kan 3 canı kurtarırken, Cizreliler 200 ünite kan vererek yaklaşık 600 insana bir umut kapısı açtı. Yılda iki kez Cizre’ye gelip kan bağışı kampanyası düzenleyen Diyarbakır Türk Kızılayı bölge ekiplerinin, bu seferki gelişlerinde halkın göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok memnun kaldıkları görüldü.

Cizrelilerin kan bağışı kampanyasına göstermiş oldukları alakadan dolayı çok memnun kaldıklarını söyleyen Diyarbakır Güney Anadolu Türk Kızılayı bölge kan merkezi kan bağışçısı kazanım uzmanı Baran Duymaz, “Çok memnun kaldık. Bazı özel sağlık meslek liseleri, belediye, kaymakamlık bize destek verdiler. Biz Diyarbakır Güney Anadolu Türk Kızılayı Bölge Kan Merkezi olarak bölgedeki kan ihtiyacını tamamıyla şu an biz karşılıyoruz. Diyarbakır’dan geldik. Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Bingöl ve bu gibi il ve ilçelerin kan ihtiyacını şu an Kızılay karşılıyor ve burada 56 tane hastanenin kan ihtiyacının tamamını Kızılay karşılıyor. Biz bütün vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kan vermek önemli bir şeydir. Çünkü bir insan hayatını kurtarıyor. Vereceğimiz bir ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Onun için herkesin bu manevi hazzı yaşamalarını isterim. Cizre halkına çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 200 ünite kan verdiler. Bunun kaynağı insandır. Bunun için duyarlı olmamız gerekiyor. Bunun bir makinesi, cihazı, üreten bir kan merkezi olmadığı için insanlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

Kan veren Emre Yalçın adında bir vatandaş da kan vermenin insan için çok faydalı olduğunu söyledi. Emre Yalçın, “Diyarbakır’dan Türk Kızılayı Cizre’ye geldi ve kan bağışı kampanyası düzenledi. Ben de geldim, burada kan verdim. Çok memnun oldum. Her insanın fazla kanını vermesi lazımdır. Çünkü çok hastalıklara neden olabilir. Diğer insanlarımıza her konuda yardımcı olmamız lazım. Kan vermekle kendi vücudumuz da rahat bir nefes alıyor. Diğer taraftan kan vermek kutsaldır. Kan verirken sanki insanlığı kurtarmış oluyorsunuz. Onun için çok temiz bir iştir. Ondan dolayı herkes kan vermelidir.” şeklinde konuştu.

Kan vermenin manevi bir hazzı olduğunu söyleyen öğrenci Rıdvan Güven de “Kan vermek bölgemizde fazla yaygın olmayan bir davranıştır. Ama vatandaşlarımız bunun ne kadar faydalı olduğunu bilmiyorlar. Türk Kızılayı yetkilileri, bölgede bulunan hastane doktorları kan vermenin ne kadar faydalı olduğunu vatandaşlarımıza anlatmaları lazım. Çünkü kan vermek çok güzel bir şeydir. Verdiğin kanla belki bir insanın hayatını kurtarıyorsun. Bunun kadar güzel bir şey bence yoktur. Onun için vatandaşlarımız kan vermelidirler. Kan vermek hem insan açısından sağlıklıdır ve aynı zamanda kan vermek sevaptır.” şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş Yusuf Ücar ise “Kan vermek hem sağlıklıdır hem de sevaptır. İnsan kan verdiği zaman insanın kanı yenileniyor. İnsanın sağlığı açısından bu çok iyidir. Ben ilk kez kan verdim. Bütün herkese tavsiye ediyorum. Gelsinler kan versinler. Vereceğimiz kanla belki bir hayat kurtarmış oluruz. Bu konuda her insanın duyarlı olmalsını istiyorum.” ifadelerini kullandı.






CİHAN

Yorumlar