Cizre'deki saldırıda şehit sayısı üçe yükseldi

Cizre'de operasyon düzenleyen asker ve polise yönelik saldırıda bir asker ile bir polis memuru hayatını kaybetti. Yaralı polislerden biri de akşam saatlerinde şehit düştü

Google Haberlere Abone ol
Cizre'deki saldırıda şehit sayısı üçe yükseldi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda bir asker ile bir polis memuru şehit düştü.

İlçede terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor.

Cudi Mahallesi Reyhan Sokak'ta teröristlerce düzenlenen saldırıda bir asker ile bir polis memuru ağır yaralandı.

Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı polis ve asker, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre İlçesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker ve 1 polisin şehit olduğunu olayda 3 PKK'lının da öldürüldüğünü açıkladı. Genelkurmay internet sitesindeki açıklama şöyle:

"31 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu kahraman bir silah arkadaşımız ve kahraman bir polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.00 sularında her ikisi de şehit olmuştur. Çıkan çatışmada, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

ŞEHİT SAYISI 3'E ÇIKTI

Cizre İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında akşam saatlerinde çıkan çatışmada 1 polis memuru daha şehit oldu ve böylece şehit sayısı 3'e çıktı.
Asker ve polisin ortak yürüttüğü 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu' kapsamında Cudi Mahallesi'nde bugün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında sabah başlayan çatışmalar aralıklarla akşam saatlerine kadar sürdü. Öğleden sonra 1 polisle 1 askerin şehit olmasının ardından, akşam saatlerinde teröristlerin açtığı ateşle yaralanan 1 polis de kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Cizre'de bugünkü çatışmalarda 3 güvenlik görevlisi şehit olurken, yaralanan 5 güvenlik görevlisinin de tedavisi sürüyor.

Yorumlar