Cizre'deki hendek-barikat operasyonunda son durum

Yılan hikayesine dönen Cizre'deki hendek-barikat operasyonlarında örgütün etkili elemanlarınınn köşeye sıkıştırıldığı iddia ediliyor. Dün akşam düzenlenen operasyonda 60 kişinin öldüğü yönündeki iddialar ise Başbakan Davutoğlu tarafından yalanlandı

Google Haberlere Abone ol
Cizre'deki hendek-barikat operasyonunda son durum

Son Haberler

Hendek ve barikat operasyonlarının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde operasyonların sona doğru geldiği; son bir grup PKK'lının köşeye sıkıştırıldığı belirtiliyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala öcneki gün yaptığı açıklamada operasyonların yüzde 99'unun tamamlandığını belirtmişti. Dün akşam yaşanan çatışmalarda ise operasyonların sonlandığı tahmin ediliyordu; ancak bugün valilikten yapılan açıklamada operasyonların sürdüğü belirtildi. Dün akşamki operasyonlar sırasında tartışmalı binanın basıldığı ve 60 örgüt mensubunun öldürüldüğü iddia edildi; ancak o iddia daha sonra yalanlandı. HDP'liler ise Cizre'de bir binada 10 cesedin bulunduğunu; hiçbirinde kurşun izine rastlanmadığını savundu. Son olarak bugün bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, operasyonların sonuna doğru geldiğini ifade etti.

574 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK'lı teröristlere yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" devam ediyor. Cizre'de 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda 574 terörist etkisiz hale getirilirken, çoğu el yapımı patlayıcı ile tuzaklanan 678 barikat kaldırıldı, 242 çukur kapatıldı.

Terör örgütünün ağır darbe aldığı operasyonlarda güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye doğru çemberi daraltarak ilerliyor. Bu kapsamda Cudi ve Sur mahallelerinde sıkıştırılan teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor. Söz konusu iki mahallede örgüt mensuplarınca kullanılan evlere sabah saatlerinde operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan 2 asker ve 5 polis memuru, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada, Cudi Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya girenlerden ikisinin örgütün bölgedeki sözde yöneticilerinden "Amin Reşo" ve "Rozan" kod adlı teröristler olduğu istihbarat kaynaklarınca tespit edildi.

YARALILARIN BULUNDUĞU BİNAYA BASKIN İDDİASI

Cudi Mahallesi'nde altında 26 yaralının bulunduğu binayla ilgili olarak da dün akşam TRT Haber tarafından geçilen bir haberde, binaya operasyon düzenlendiği ve 60 örgüt mensubunun öldürüldüğü iddia edildi. Ancak sabah saatlerinde Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada operasyonda 10 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

DAVUTOĞLU: OPERASYON TAMAMLANACAK

Cizre'de yaralıların bulunduğu öne sürülen binaya operasyon yapıldığı iddiası hakkında da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün çıkan haberlerle ilgili olarak, resmi olarak bizim tarafımızdan yayınlanmamış, teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım. Bu sabah Şırnak Valiliğimizce bir açıklama yapıldı, sadece ona itibar edilsin. Öyle bir intiba oluşturuluyor ki sanki bir binada çok sayıda yaralı vardı ve oraya yapılan operasyonla çok sayıda ölüm olayı gerçekleşti. Böyle bir durum, yaralıların mevcudiyeti anlamında da bir durum teyit edilmedi" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Merkel ile ortak basın toplantısında konuya değinen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: Dün çıkan haberlerle ilgili olarak, resmi olarak bizim tarafımızdan yayınlanmamış, teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım. Bu sabah Şırnak Valiliğimizce bir açıklama yapıldı, sadece ona itibar edilsin. Öyle bir intiba oluşturuluyor ki sanki bir binada çok sayıda yaralı vardı ve oraya yapılan operasyonla çok sayıda ölüm olayı gerçekleşti. Böyle bir durum, yaralıların mevcudiyeti anlamında da bir durum teyit edilmedi.”

CHP'Lİ TANRIKULU'DAN İNFAZ İDDİASI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cizre’de yaşananlara ilişkin, “Bölgeden gelen haberler, söz konusu operasyon sırasında herhangi bir çatışma olmadığı yönündedir. Dolayısıyla yaşananın toplu infaz olduğu şüphesi söz konusudur. Olayın bu boyutunun derhal araştırılması ve kamuoyuna sağlıklı bilginin sunulması, bölgenin bağımsız gözlemci ve basına açılması gerekmektedir” dedi.

 

 

 

Yorumlar