Cizre’de vatandaşlar DEDAŞ’ı bastı, olaylar çıktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar, Dicle Elektrik Dağıtım A.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de vatandaşlar DEDAŞ’ı bastı, olaylar çıktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşlar, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (DEDAŞ) basıp binasını taşladı. Grubun dağılmasını isteyen emniyet birimleri uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale etti.

Cizre’de son bir haftadır sık sık meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla 2 gündür sosyal medya üzerinden örgütlenen Cizreliler, elektrik kesintilerini protesto etti. Dün dörtyol kavşağında toplanan çok sayıda vatandaş, Dicle Köprüsü’nde bulunan DEDAŞ binasına kadar yürüdü. DEDAŞ binası önünde toplanan kalabalık, 'Ayakkabı kutusu kadar elektrik istiyoruz', 'Elektrik halkındır, engellenemez' diye slogan atıp, DEDAŞ tabelasını indirip yakmıştı.

Bugün de Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Cizreliler, ateş yakıp elektrik kesintilerini sloganlarla protesto etti. Daha sonra yürüyüşe geçen protestocular, DEDAŞ binasına kadar yürüdü. Burada binaya girmek isteyen protestocular, bir süre slogan atıp yönetimi istifaya çağırdı. Ardından binayı taş yağmuruna tutan protestoculara, polis defalarca uyarılarda bulundu. DEDAŞ binasının camları kırıldı.

    Tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve binaya taş atmaya devam eden protestoculara polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. CİHAN

Yorumlar