Cizre’de seçim güvenliği toplantısı yapıldı

30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Şırnak’ın Cizre ilçesi de seçim havasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de seçim güvenliği toplantısı yapıldı

30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Şırnak’ın Cizre ilçesi de seçim havasına girdi. Önceki seçimlerde hareketli geçen ilçede olası olaylara karşı güvenlik toplantısı yapıldı.

Cizre Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Şenol Koca, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Nurhan Karahan, İlçe Seçim Kurulu Müdürü Sadık Çakmakçı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kara, İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Uz ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaymakam Şenol Koca, gazetecilere yaptığı açıklamasında, “İlçemizde 53 okul, 222 sandıkta yaklaşık 63 bin vatandaşımız oylarını kullanacaktır. Seçimler, demokrasilerin namusudur. Milli iradenin sandığa hiçbir etki altında kalmadan tam olarak yansıması, huzurlu bir seçim ortamının ilçemizdeki devamının sağlanması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Her bir kurumumuz ve siyasi partimizin üzerine düşen görevi layıkıyla yapacağından şüphem yoktur. İnşallah 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi, ilçemizde tüm ülkemize örnek olacak bir şekilde, hoşgörü ve huzur ortamında tamamlanacaktır.” dedi.

Kaymakam Koca’nın konuşmasının ardından söz alan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Kara, yapılacak seçimler öncesi ve oy kullanma esnasında siyasi partilere, kolluk kuvvetlerine ve kamu kurumlarına düşen görevlerle alakalı bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından önemli noktalara değinen Kaymakam Şenol Koca, toplantıya katılanlarla fikir alış verişinde bulundu. Her siyasi parti temsilcisine tek tek söz verilerek alınan görüşlerin akabinde toplantı sonlandırıldı.
CİHAN

Yorumlar