Cizre’de PKK’nın asayiş timinin cephaneliğine operasyon

Şırnak Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından PKK’nın asayiş timinin cephaneliğine operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de PKK’nın asayiş timinin cephaneliğine operasyon

Şırnak Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından PKK’nın asayiş timinin cephaneliğine operasyon düzenlendi. Geniş kapsamlı yapılan operasyonda eyleme hazır 326 adet molotof bombası, 15 adet el yapımı bomba ve çok sayıda örgütsel malzeme ve doküman ele geçirildi.

    Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan olayları bahane ederek ortaya çıkan PKK’nın asayiş timi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H), yine halkın huzurunu bozmaya çalıştı. Caddelere çıkıp yolu kapatan YDG-H üyeleri, sağa sola ve güvenlik güçlerine saldırdı. Kendilerince bir hedef belirlenen YDG-H’liler, Botan’ın(Cizre) sesini gündemde tutmayı hedefledikleri öğrenildi. Her gün bir yeri yıkıp yakıp geçen YDG-H’liler, mahalle aralarında kendi halkından kimlik sorguluyor.

    Yine Cizre’yi kana bulmak isteyen YDG-H’liler, çok sayıda patlayıcı madde hazırladı. Eylem yapmak için topladıkları patlayıcıları güvenlik güçlerine karşı kullanmak isteyen YDG-H’liler, son anda bir ihbarla fark edildi. Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği'ne gelen bir ihbardan sonra terörle mücadele ekibi belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

    Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı terörle mücadele ekipleri tarafından Cizre’de son zamanlarda yasadışı çıkan olaylarda kullanılmak istenen YDG-H cephaneliğine yapılan operasyonlarda 326 adet molotof bombası, 15 adet el yapımı bomba, 96 adet YDG-H’a ait çeşitli ibarelerin bulunduğu resim, flama ve bez parçaları, PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasının yapıldığı ve terör örgütünü övücü mahiyette metinlerin bulunduğu 201 adet örgütsel dergi ve gazete, YDG-H gençlik yapılanması tarafından eylemlerde kullanılan 2 adet kamera, 2 adet el telsizi, uzun namlulu silaha ait fişek ve 6136 SK kapsamına giren kesici aletler, el yapımı bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve tahrip gücünü arttırıcı maddeler, PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıs/şahısların yasadışı olaylarda kullanmış olduğu çok sayıda kıyafet(leşker kıyafeti, puşi, eldiven, kar maskesi vb.), molotof bomba yapımında kullanılmak üzere benzin ve patlayıcı arttırıcı yanıcı ve yakıcı sıvı madde, PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıs/şahısların yasadışı olaylarda kullanmak üzere çok sayıda havai fişek, maytap ve bunlara ait çeşitli malzemeler ele geçirildi. CİHAN

Yorumlar