Cizre'de operasyon sona erdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki ay boyunca devam eden hendek-barikat operasyonları sona erdi. İlçedeki sokağa çıkma yasakları ise hala devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Cizre'de operasyon sona erdi

Son Haberler Logo

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki ay önce kurulan hendek ve barikatların kaldırılması için başlayan operasyonlar bugün sona erdi. Operasyonların sona ermesine rağmen sokağa çıkma yasakları devam ediyor. İlçede bazı binaların binalarında cesetler olduğunu, onları almak istediklerini belirten HDP'li heyetlere bugün de izin verilmedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'deki operasyonların çok başarılı biçimde sona erdiğini bildirdi. Ala, saldırıya uğrayan Yeni Akit gazetesini ziyaretinin ardından gazetecilerin terör operasyonlarına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Cizre'deki operasyonların sona erdiğini belirten Ala, şu bilgileri verdi: Bugün operasyonlar biraz önce bitti, Cizre'de operasyonlar sona erdi çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Ancak bugün öğle itibarıyla tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş yani teröristler ve alana hakimiyet kurulmuştur. Dediğim gibi arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın Cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün öğle itibarıyla sona erdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR, HDP'Lİ VEKİLE İZİN VERİLMEDİ

İlçenin dün Sur Mahallesi'nde bir evin bodrum katında yaralıların olduğu iddiaları üzerine bugün söz konusu yere ellerinde beyaz bayraklarla gitmek isteyen bir grup kadınların mahalleye girmesine, polisler izin vermedi.

Kadınlar ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ellerinde beyaz bayrak ile belediyenin önünde Sur Mahallesi'ne yürümek istemeleri üzerine, önlerini kesen polis, mahalleye girişlerine izin vermedi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabında bu gelişmeyle ilgili, "Artık tahammülümüz kalmadı. Öğlene kadar alınmazlarsa yaralıların aileleri ile birlikte üçüncü vahşet bodrumuna hareket edeceğiz. Cenaze ve yaralıları almak için üçüncü vahşet bodrumuna yürürken polis etrafımızı kuşatıp gaz bombaları ile saldırdı, engelledi" iddiasında bulundu.

Yorumlar