Cizre’de fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Şefkat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Şefkatder) fakir öğrenciler yararına kermes açtı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Şefkat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Şefkatder) fakir öğrenciler yararına kermes açtı. Dernek Başkanı Nezihe Yardımcı, amaçlarının fakir ve yoksul öğrencilere yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Cizre’de fakir, yoksul ve maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için kermes düzenlendi. Şefkat Derneği tarafından düzenlenen gıda ve giyim kermesi, bir hafta devam edecek. Dernek yöneticileri ve eşlerinin topladığı ayni yardımlardan elde edilen ürünlerin satıldığı kermeste ayrıca ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizlikler de satılıyor. Kermeste yine ev hanımlarının yaptığı ev işi pastalar, börekler, gözlemeler, turşu ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler de bulunuyor.

Cizre'de düzenlenen kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten Şefkat-Der Başkanı Nezihe Yardımcı, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım yapmak olduğunu söyledi. Pazar gününe kadar açık kalacak kermesteki ürün fiyatlarının uygun olduğunu belirten Yardımcı, "Öğrencilere yardım yapmak isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz. Her sene yaptığımız bu etkinliğe insanlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti. Bir hafta boyunca açık kalacak kermesten elde edilecek gelirin tamamının yoksul öğrencilerin eğitimine harcanacak. Hayırsever vatandaşların evlerinde hazırladıkları yemek, tatlı, el ürünleri ve çeyizleri satışa sunuyoruz. Kermesimizin gıda bölümünde gözleme, sarma, dolma, içli köfte, mantı, yaş pasta, tatlı; el işi bölümünde ise çocuk giysileri, oya ve yazmalar, çeyizlik eşyalar, nevresim ve pike takımları bulunmaktadır. Herkesi bu hizmete ortak olmaya davet ediyoruz." dedi.

Cizre’de yıllardır ihtiyaç sahibi öğrenciler ile hayırseverler arasında köprü olan Şefkat-Der Başkanı Nezihe Yardımcı, fakir, yetim ve muhtaç öğrencilere yardım etmek gerektiğini söyledi. Başkan Yardımcı, “Zaten Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisinde, “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir.” diye buyuruyor. Bu vesile ile o zaman bizde elimizden geldiği kadar maddi sıkıntılar geçen talebelerimize yardımcı olalım. Onların ellerinden tutalım. Hem bizim onlara hem de onların bize ihtiyaçları var. Onlara yardımcı olup okutalım ki ilerde geleceğimiz emin ellerde olsun.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar