Cizre’de Engelsiz Gençlik Merkezi açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Engelsiz Gençlik Merkezi açıldı. Yeni açılan gençlik merkezine gençler müracaatta bulundu. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından desteklenen ve eski belediye başkanlığı binasında faaliyet gösterecek...

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de Engelsiz Gençlik Merkezi açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Engelsiz Gençlik Merkezi açıldı. Yeni açılan gençlik merkezine gençler müracaatta bulundu.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından desteklenen ve eski belediye başkanlığı binasında faaliyet gösterecek olan 'Engelsiz Gençlik Merkezi' malzemelerin temini ve eğiticilerin gelmesiyle beraber çalışmalarına başladı. Faaliyetlere başlayan Engelsiz Gençlik Merkezi'ne onlarca engelli ve engelsiz genç kayıt için müracaat etti.

Cizre’de yaşayan engelli ve engelsiz gençlere yönelik geleneksel el sanatları kursları ve dival (kuyumculuk) dallarında ücretsiz kursların verileceği 'Engelsiz Gençlik Merkezi' çalışmalarında ilk ders ebru sanatı oldu. İstanbul ilinden gelen eğitici Gülseher Kahraman tarafından verilen ebru kurslarına ilgi bir hayli yoğundu. Türkiye'nin sayılı geleneksel el sanatları merkezinde bile bulunmayan malzemelerle başlayan kursun ilk gününde malzeme tanıtımı ve ebru hakkında genel bilgiler verildi. Merkezdeki ikinci ders ise hat dersi oldu. Türkiye'nin seçkin hattatlarından olan ve yine İstanbul’dan gelen Abdullah Aydemir tarafından verilen hat kursunda her kesimden yoğun ilgi vardı. 'Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr-Rabbim! Kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır' duasıyla başlayan ders, malzeme tanıtımı ve yazım teknikleri ile devam etti.

    

    Geleneksel el sanatlarında çizim, ve minyatür dersi yine ülkemizin sayılı minyatür sanatçılarından Gülçin Anmaç tarafından önümüzdeki günlerde verilecek. Kurslar kursiyerlerin durumlarına hafta içi ve hafta sonları olmak üzere devam edecek.

    Konu hakkında açıklama yapan Cizre Gençlik Merkezi Müdürü Abdulhekim Selimoğlu, "Tarihi dokusu ve mistik havası ile bina ve kullanılan malzemeler beraber değerlendirildiğinde ülkemizde eşi benzeri olmayan Kültür ve Sanat Merkezimizde kurslarımıza kayıtlar da devam ediyor. Tamamı ile ücretsiz (Kurslarda kullanılan tüm malzemeler dahil) olan kurslarımızdan faydalanmak için kontenjanlar sınırlı olduğundan acele edilmesi gerekmektedir. Kayıt için İç Kale alanında bulunan Merkezimize veya Kapalı Spor Salonunda bulunan kayıt bürosuna başvurulması yeterlidir." dedi. CİHAN

Yorumlar