Cizre'de eller Soma için semaya kalktı

İnsanlığın ikinci babası olarak bilinen Hz. Nuh Nebi (a.s.) şehrinde eller bu kez Soma’daki faciada hayatını kaybeden maden işçileri için semaya kalktı. Peygamber diyarında Allah’a yalvaran Cizreli vatandaşlar, Soma’daki şehitler için...

Google Haberlere Abone ol
Cizre'de eller Soma için semaya kalktı

İnsanlığın ikinci babası olarak bilinen Hz. Nuh Nebi (a.s.) şehrinde eller bu kez Soma’daki faciada hayatını kaybeden maden işçileri için semaya kalktı. Peygamber diyarında Allah’a yalvaran Cizreli vatandaşlar, Soma’daki şehitler için dua etti. Cizre Merkez camisinde kılınan Cuma namazında saf tutan vatandaşlar, Soma için Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak 3 dilde yapılan dualara eşlik ederek hep beraber amin dedi. Yapılan dualardan sonra Cizreliler, Soma’daki şehitler için gıyabi namazı kıldı.

Cuma hutbesini veren Nuh Nebi Cami İmamı Mahmut Muren, “Müminler, bir musibetle karşı karşıya kaldıklarında 'İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn/Biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz.' derler. Milletimizin yüreği Soma’da, maden faciasında hayatını kaybedenler için yanıyor. Yüzlerce insanımız çocuklarına ekmek götürmek için girdiği kara toprağın altında can verdi. Bu defa ateş düştüğü yeri de yaktı, düşmediği yeri de yaktı. Çünkü ateş bütün memleketin bağrına düştü. Hayatını kaybeden kardeşlerimiz için Allah’tan sonsuz rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olsun. Rabbim onları şehitler mertebesine dahil eylesin. Kederli ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, yakınlarına ve topyekun milletimize sabrı celil, metanet ve dayanma gücü bahşetsin. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar ihsan eylesin. Milletimize, memleketimize bu tür faciaları, kederleri bir daha yaşatmasın.” dedi.

Yüce ve Halîm olan Allah’tan başka ilâhın olmadığını vurgulayan Mahmut Muren, “Arş’ın Rabbi Yüce Allah’tan başka ilâh yoktur. Göklerin, yerin ve Arş’ın Rabbi Allah’tan başka ilâh yoktur. Rabbimizden niyazımız bizlere taşıyamayacağımız acılar yaşatmamasıdır. Rabbimizden niyazımız, böyle acılara karşısından dayanma gücü lütfetmesidir. Rabbimizden niyazımız, rahmetine tevdi ettiğimiz insanlarımıza lütuflarıyla muamele etmesidir. Hutbemizi tamamlarken, Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kere daha Rabbimden rahmet diliyor, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hutbeden sonra Cizreli vatandaşlar Soma şehitleri için gıyabi namazı için saf tuttu. Soma şehitleri için gıyabi namazını kılan Cizreliler, şehitler, yaralılar ve yakınları için dualar etti. CİHAN

Yorumlar