Cizre’de ekolojik okuryazarlık semineri verildi

Şırnak’ın Cizre Öğretmenevi’nde Silopi Dicle İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmeni Bengü Işık tarafından seminer verildi.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de ekolojik okuryazarlık semineri verildi

Şırnak’ın Cizre Öğretmenevi’nde Silopi Dicle İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmeni Bengü Işık tarafından seminer verildi. Ekolojik okuryazarlık konusunda verilen seminere öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

Anasınıf öğretmeni Bengü Işık tarafından slayt gösterimi eşliğinde verilen eğitim seminerine her okuldan temsilciler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitim Başkanlığı ve TEMA Vakfı arasında imzalanan protokol gereği uygulanan eğitimde öğretmenler ekolojik okuryazarlık hakkında bilgilendirildi. Yalova’da düzenlenen ekolojik okuryazarlık öğretmen eğitimlerine katıldığı için böyle bir seminer verdiğini ifade eden Bengü Işık, bütün öğretmenleri bu eğitim seminerlerine katılmaya davet etti. Seminerde toprağın, suyun önemi vurgulanarak, çevredeki florayı(bitki), faunayı (canlı) koruyabilme, acil çözümler üretebilme gibi bilgiler ve doğa bilincini geliştirme konuları anlatıldı.

Bengü Işık, ekolojik okuryazarlığı eğitimi alan bir bireyin doğa ve doğa olaylarına eleştirel bakabilen kişiler olduğunu belirterek, "Doğa olaylarında sorunlara yönelik çözümler geliştirebilen ve toplumda araştırma ve sorgulama yapan bireylerdir. Ekoloji okuryazarlığı bireyde doğa bilincinin oluşmasını, doğanın ilkelerini ve doğayla iletişim kurmasını sağlar. Birey daha çevreci, doğaya daha hakim olur, doğayı daha iyi anlar, daha iyi anlatır. Seminerimizin amacı, öğretmenlerin burada aldığı eğitimi okullarındaki öğretmen ve öğrencilerine doğa hakkında daha iyi çalışma yapmasını sağlamaktır." dedi.

İki gün süren seminer sonrasında katılımcılara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sertifikaların verileceği açıklandı.
CİHAN

Yorumlar