Cizre'de cesetler toplanıyor

Çukur ve barikat operasyonları sırasında öldürülen PKK'lıların cesetleri operasyonlardan sonra sağlık ekipleri tarafından toplanmaya başlandı. Son üç gün içinde toplanan ceset sayısı 70'i buldu

Google Haberlere Abone ol
Cizre'de cesetler toplanıyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün 31 cenaze hastaneye kaldırıldı. Son 3 günde ilçeden hastaneye kaldırılan cenaze sayısının 70'e ulaştığı belirtildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bugün Sur Mahallesi'nde 31 ceset daha hastaneye taşındı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, cenazelerin daha önce adresini 112 Acil servise ve emniyet birimlerine ilettiklerini, Sur mahallesi Beyazit sokaktaki binadan alındığını ve ceset sayısının artmasından endişe duyduklarını söyledi. Sarıyıldız, son alınan 31 cesetle birlikte son 3 günde aynı mahalleden alınan cenaze sayısının en az 70 olduğunu açıkladı.

Geçtiğimi günlerde Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Cizre'nin Sur mahallesinde 3 binanın bodrum katlarında bulunan PKK'lılara yönelik operasyon yapıldığı açıklanmış, operasyonun ilk gününde ölenlerin sayıları 10 olarak belirtilmişti.

Yorumlar