Cizre’de BDP mitinginden sonra olaylar çıktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) tarafından sözde ‘Rojava’ adı altına bir miting düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Cizre’de BDP mitinginden sonra olaylar çıktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) tarafından sözde ‘Rojava’ adı altına bir miting düzenledi. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katıldığı mitingden sonra Suriye sınırına geçen BDP’liler, burada bulunan polis barikatlarını indirdi.

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) tarafından sözde ‘Rojava’ adı altına Cizre’de bir miting düzenledi. Yeni hastane yanında Suriye sınırına yakın alanda düzenlenen mitinge BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve bazı BDP’li vekiller katıldı. Mitingden sonra Suriye sınırına giden BDP’liler, sözde Rojava halkına selam gönderdi. Sınırda yoğun güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri burada barikat kurdu. Sınıra yürüyenler burada bulunan polis bariyerlerini indirdi. Bütün uyarılara rağmen dağılmayan grup, bariyerleri indirdikten sonra geri döndü. Daha sonra Habur Sınır Kapısı endeksli olan tarihi İpek Yolu’na çıkan grup, araçları durdurup yolu trafiğe kapattı. Polis, Türkçe ve Kürtçe bir süre uyarı yapmasına rağmen yolu trafiğe açmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Diğer taraftan, Nusaybin Caddesi’ne çıkan bir grup gösterici orada da yola çıkıp eylemlerini sürdürdü. Yolu trafiğe kapatmaya çalışan gruba güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

İlçede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Nusaybin Caddesi, İdil Caddesi, Mezbaha Sokak, Nergiz Sokak’ta zaman zaman olaylar devam ediyor.
CİHAN

Yorumlar