Cizre'de ambulanslar yine boş döndü

Cizre'de bir apartmanın altında olduğu iddia edilen yaralıları almaya giden üç ambulans hendek, barikat ve açılan ateşler nedeniyle hiçbir yaralıyı alamadan geri döndü

Google Haberlere Abone ol
Cizre'de ambulanslar yine boş döndü

Son Haberler

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK tarafından kurulan barikatlar ile kazılan hendeklerin kaldırılması başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine karşı silah kullanan PKK mensuplarının sıkıştırıldığı Cudi Mahallesi'nde bir binanın altında yaralılar olduğu iddia ediliyor. HDP ve PKK'ya yakın internet siteleri yaralıların alınmasına güvenlik güçlerinin müsaade etmediğini savunuyor; hükümet ise yaralıları almak için her türlü girişimde bulunduklarını ancak terör örgütünün büyük bir propaganda yürüttüğünü, yaralıların olup olmadığından da şüphelendiklerini savunuyor. 

Son olarak bugün de Sağlık Bakanlığı'na ait 3 ambulans, teröristlerin açtığı ateş, patlayıcı tuzaklı barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremedi. Yaralıların ambulanslara getirilmesi için sık sık anons yapan sağlık ekibinin çabası sonuçsuz kaldı.

PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdürüldüğü Cizre'nin Cudi Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında yaralılar bulunduğu yönünde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezine 24 Ocak'ta yapılan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen Sağlık Bakanlığına ait ambulansların bekleyişi devam ediyor.

Sağlık Bakanlığının acil vakalar için özel olarak hazırladığı tam donanımlı 3 ambulans, bugün de yaralıların bulunduğu öne sürülen Bostancı Sokak'ın girişine kadar ilerledi.

Ambulanslar, teröristlerin açtığı ateş, patlayıcı tuzaklı barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremedi.

Bunun üzerine Nusaybin Caddesi'nde bekleyen sağlık ekibi, yaralıların ambulansların bulunduğu yere getirilmesi yönünde sık sık anons yaptı.

ANONSLARA RAĞMEN YARALILARI GETİRMEDİLER

Defalarca tekrar eden anonslara rağmen ambulanslara herhangi bir yaralı getirilmedi.

Yaralıları almak için 24 Ocak'tan bu yana güvenli bölgede bekleyişini sürdüren ve zaman zaman teröristlerin hedefi olan ambulanslardaki kurşun izleri de dikkati çekiyor.

Öte yandan, ilçede Sağlık Bakanlığına ait diğer ambulanslar da yaralıların tahliyesi durumunda hızla bölgeye ulaşacak şekilde görevlerini sürdürüyor.

Bunların yanı sıra zaman zaman bölgeye sevk edilen Şırnak ve Cizre belediyelerine ait ambulanslar da barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremiyor.

DEMİRTAŞ HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI

Cizre'de yaralıların alınmadığını ileri süren HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki bir heyet dün Mardin'e gitti. 

Mardin'de bir basın toplantısı düzenleyen HDP'li grup, Cizre'de iddia edilen binanın altındaki yaralıları almak istediklerini söyledi. Daha sonra da bölgeye gitmeye çalışan HDP heyetine izin verilmedi. 

Demirtaş, bugün yaptığı bir açıklamada ise halkı sokağa çağırdı. Demirtaş, bu akşamdan itibaren her gün saat 19.00'da eylem çağrısı yaptı.

"Bu akşamdan başlayarak her akşam 19:00'da bulunduğunuz yerden zulme ses çıkartalım. Evde, arabada, her nerede olursak" diyen Demirtaş, "Ben bir şey yapamıyorum, elimden bir şey gelmiyor diyenler, barış sesinin ne kadar yüksek olduğu Ankara'dan duyulmalı" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın bu açıklamasının ardından HDP'nin resmi Twitter hesabından "#Akşam7deBarışaSesVer" kampanyası başlatıldı.

Yapılan açıklamada, "Evdeysek tencere tavayla, sokaktaysak alkışla ıslıkla, arabadaysak kornayla" denildi.

'DÜN HALKIMIZ MESAJIMIZI BEKLESİN' DEMİŞTİ

Mardin'de dün konuşan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, “Hükümetle yaptığımız görüşmelere göre bir açıklama yapacağız. Olumsuz bir durum çıkması halinde, halkımıza gerekli mesajı vereceğiz. Kurbanlık koyun değiliz, halkımız bizden gelecek mesajı beklesin,” demişti. 

Yorumlar