Cizre TSO’dan DEDAŞ’a çağrı

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, son günlerde ilçede meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili DEDAŞ yetkililerine bir çağrıda bulunarak, kesintiler üzerinde hassasiyetle durulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Cizre TSO’dan DEDAŞ’a çağrı

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, son günlerde ilçede meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili DEDAŞ yetkililerine bir çağrıda bulunarak, kesintiler üzerinde hassasiyetle durulmasını istedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde son günlerde meydana gelen elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiledi. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Cizre halkının sonunda sokağa dökülmesiyle beraber birçok kesimden tepkiler gelmeye başladı.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı da, elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Çağlı yaptığı açıklamada, son dönemlerde Cizre kamuoyunun gündemini elektrik kesintilerinin işgal ettiğini ve zorlu kış şartlarında kesintiler nedeniyle toplum sağlığı başta olmak üzere, birçok kişinin ticari ve kişisel zararı meydana gelmekte, kesintiler büyük huzursuzluk kaynağı oluşturmakta olduğunu söyledi.

"Bu ihmalin yanı sıra kesintiler konusunda toplumu DEDAŞ yetkilileri yeterince bilgilendirmemekte" diyen Başkan Süleyman Çağlı, “İlan edilen kesinti süresinden çok daha fazla süre kesintiler yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda altyapı bakımı yapılmadığı için kesintilerin ondan kaynaklandığını belirten yetkililer, kış aylarında tüketimin arttığını ve büyüyen bir şehir olan Cizre'nin bu altyapıya yetersiz kaldığını belirtseler de, kış şartlarında, modern çağda enerjisiz olmayacağının altını çizmek isteriz. Maalesef ki, bölgeye has cezalandırma politikasına dönüşen elektrik dalgalanmaları ve kesintileri, sosyal yaşamı ve ekonomiyi çökertme noktasına getirmiş durumdadır. Kesintiler böyle devam ederse kıt kanaat geçinmek zorunda kalan insanlarımız başta olmak üzere, esnaflarımız ve birçok kesim kepenk indirmek zorunda kalacaktır. İnsanlarımız hakkı olan elektrik tüketimlerini mutlaka karşılamak durumundalar.” diye konuştu.

DEDAŞ yetkililerine bir kez daha çağrıda bulunduklarını ifade eden Başkan Çağlı şunları söyledi: "Bu kesintiler üzerinde hassasiyetle dursunlar. Eksik olan yatırımları tamamlasınlar, Vatandaşlarımız elektriksiz, enerjisiz kalmasın. Elektriksiz yaşam bu şartlarda olmuyor, mutlaka bu işe kalıcı çözüm bulsunlar istiyoruz. Cizre ve bölgedeki insan hakkını önceleyen bu istenmeyen olumsuz durumun DEDAŞ şirket sahipleri başta olmak üzere yetkililerince dikkate alınmasını ve tüm imkanların seferber edilmesini halkımız adına talep ediyor." CİHAN

Yorumlar