Cizre şehidi Osmaniye'de toprağa verildi

Şehit polis memuru Doğan'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Cizre şehidi Osmaniye'de toprağa verildi
PKK'lı teröristlerce Cizre'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Tayfun Doğan'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Şehit Doğan'ın cenazesi, Osmaniye Asri Mezarlık Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törende, 25 yaşında şehit olan Doğan'ın özgeçmişi okundu ve dua edildi.

Törende şehirin babası Yusuf, annesi Sıddıka, kardeşi Mehmet Doğan ve yakınları gözyaşı döktü. Tabuta sarılan Mehmet Doğan, "Seni böyle mi görecektim? Bırakın son bir kez sarılayım." dedi.
Fenalık geçiren Doğan'ı sağlık ekipleri ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ teselli etti. Mehmet Doğan, törende ağabeyinin fotoğrafını taşıdı.

Alibeyli Camisi imamı Yunus Çetinkaya, yaptığı konuşmada, şehitlikle ilgili ayet ve hadisleri okudu. Çetinkaya, "Şehitlerle ilgili ne söylesek azdır çünkü Cenabıhak onu övmüştür." dedi.

Şehidin cenazesi, namazın ardından mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Törene Doğan'ın yakınları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Osman Al, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile MHP Milletvekili Ruhi Ersoy, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

3 kardeşin ortancası olan Doğan, İskenderun Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğündeki görevinin ardından tayininin çıktığı Cizre'ye 3 gün önce gitmiş ve saldırıda şehit olmuştu.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda, 11 polis memuru şehit olmuş, 3 sivil ile 75 polis memuru yaralanmıştı.

Yorumlar