Cizre Organize Sanayi Bölgesi yeşillendiriliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi’nde ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre Organize Sanayi Bölgesi yeşillendiriliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi’nde ağaçlandırma çalışması yapıldı. İlçede kurumların ortaklaşa yaptıkları ağaçlandırma çalışması kapsamında 2 bin fidan dikildi.

Cizre’de kurulan İsmail Ebul-iz Organize Sanayi Bölgesi’nde her gün yeni fabrikalar kuruluyor. 3 tanesinin üretime geçtiği ve 5 tanesinin de yapım aşamasında olan Organize Sanayi Bölgesi’nde ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Cizre Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Cizre Meslek Yüksekokulu ve diğer kurumlar olmak üzere ortaklaşa düzenlenen ağaçlandırma çalışması kapsamında 2 bin fidan dikildi. Kurum müdürlerinin yanı sıra Cizre Meslek Yüksekokulu öğrencileri de fidan dikimi kampanyasına katıldı. Dua ile başlayan programda, kurum müdürleri ve öğrenciler fidan dikti.

Cizre İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, “Peygamber Efendimiz (sas) buyuruyor ki ‘Her kim ki bir ağaç dikerse o ağaç yaşadığı müddetçe onun için sadakadır. Onun aldığı her nefes tespih eder. O tespih de o kimse için sevaba, Allah’ın rızasına vesile olur. İnşallah Cizremizde de bu yeşillik artarak devam edecek.” dedi.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı da “Cizre Organize Sanayi bölgemizde şu anda 3 tane üretime geçmiş ve 5 tane de yapım aşamasında olan fabrikalarımız var. Şimdi de Organize Sanayi Bölgemizi en kısa zamanda duvarını ve şimdi de yeşillendirme çalışmalarını yapıyoruz. Kurum amirlerimiz ve öğrencilerimizle beraber ağaçlandırdık. İnşallah güzel bir yeşil alan olur.” diye konuştu.

Kaymakam Şenol Koca ise ağaçlandırma çalışmasına katılan öğrenci ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Koca, "Bin dönüm üzeri kurulan bir organize sanayi bölgemiz var. Yaklaşık 500 dönümün altyapı çalışmalarını geçen sene bitirdik ve fabrikalarımızın kurulmasına tahsis ettik. Bu sene itibarıyla fabrikalarımız kurulmaya başlandı. İnşallah fabrikaların tamamı bittiğinde, üretime geçtiğinde yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edilecek bir Organize Sanayi Bölgesi’ndeyiz. Malumunuz özellikle çevremizde yeşillik konusunda çok kıt imkanlar var. Yeşil bir Organize Sanayi Bölgesi olması için bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmada emeği geçen gerek Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, gerek mesai arkadaşlarım, gerekse Cizre Meslek Yüksekokulu öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.




CİHAN

Yorumlar