Cizre-Nusaybin yolunda mahsur kalan araçlara jandarma yetişti

Şırnak genelinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Cizre-Nusaybin karayolunun 17. kilometresi Çavuş köy bölgesinde tıkanan yolda 500'den fazla araç mahsur kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre-Nusaybin yolunda mahsur kalan araçlara jandarma yetişti

Şırnak genelinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Cizre-Nusaybin karayolunun 17. kilometresi Çavuş köy bölgesinde tıkanan yolda 500'den fazla araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlara Jandarma ekibi yetişti. Jandarma ve karayolları ekipleri yolları açmak için dün geceden beri çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak'ta başlayan kar yağışı, Şırnak'ın Cizre ilçesi ile Mardin’in Nusaybin arasında ki yolun kapanmasına neden oldu. Cizre Nusaybin karayolunun 17. kilometresi Çavuş köy bölgesinde tıkanan yolda 500'den fazla araç yolda mahsur kaldı. Dün gece kapanan yol sürekli yağan kar ve oluşan tipi nedeni ile bölgede çalışma yapan Kara yolu ekipleri de yetersiz kalınca Tarihi İpek yolu ulaşıma açılamadı. Bölgeye giden Cizre kaymakamı Şenol Koca, İçe Jandarma Komutanı Hikmet Uz ve çevre karakollarından gelen askerlerin de katılımı ile mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmaya çalışıldı. Fakat sürücülerin kar yağışına karşı hazırlıksız olmaları çalışmalar güçlükle sürdürüldü. Cizre-Nusaybin kara yolunda halen araçların mahsur kaldığı bildirilirken, yol açma çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca, İdil ve Midyat arasında kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Yolda kalan vatandaşları kurtarmaya giden 2 kepçenin devrildiği ve 2 vatandaşın da donmak üzere olduğu söyleniliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, Şanlıurfa-Viranşehir-Kızıltepe, Kızıltepe-Nusaybin-Cizre, Midyat-İdil-Cizre, Şırnak-Uludere, Eruh-Şırnak, Diyarbakır-Siverek, Hilvan-Şanlıurfa, Şanlıurfa-Gaziantep, Dereli-Şebinkarahisar, Tatvan-Gevaş yolları kar ve tipi, Hakkari-Çukurca ve İkizdere-İspir yolunun Ovit Dağı mevkisi çığ nedeniyle trafiğe kapalı bulunuyor.

Meteoroloji’ye göre, çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.
CİHAN

Yorumlar