Cizre Karayolları taşeron işçileri seslerini duyurmaya çalıştı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Karayolları 95. Şube Müdürlüğünde çalışan taşeron işçileri, basın açıklaması düzenleyerek taşeron işçi olarak gösterilmesinin birçok temel haktan yararlanmadıklarını ifade etti. Cizre Karayolları 95....

Google Haberlere Abone ol
Cizre Karayolları taşeron işçileri seslerini duyurmaya çalıştı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Karayolları 95. Şube Müdürlüğünde çalışan taşeron işçileri, basın açıklaması düzenleyerek taşeron işçi olarak gösterilmesinin birçok temel haktan yararlanmadıklarını ifade etti.

Cizre Karayolları 95. Şube Müdürlüğü'nde çalışan işçiler, birçok temel haktan yararlanmadığını belirterek basın açıklaması yaptı. Cizre Karayolları 95. Şube Müdürlüğü binası önünde toplanan işçiler, seslerini duyurmaya çalıştı. İşçiler adına basın açıklamasını Yol-iş Cizre Temsilcisi Edip Mungan okudu. Mungan, karayolunda 'taşeron işçisi' olarak gösterildiklerini ifade ederek kanun önünde birçok temel haktan ve işyerlerinde uygulanan toplu iş sözleşmesinden yaralanmayan işçiler olduğunu söyledi.

    Türkiye Yol İş Sendikası tarafından yargıya müracaat edilerek çalışma şeklinin muvazaalı olduğu gerekçesiyle dava açıldığını ifade eden Edip Mungan, "İlk davalar 10 Mayıs 2011 tarihinde sonuçlandırıldı. İşe ilk girdiğimiz günden itibaren karayollarının işçisi olduğumuza karar verildi. Bahse konu kararlar 25 Ekim 2011 tarihinde Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından onaylanarak kesinleşti. O günden beri yargı kararlarının kesin olmasına rağmen uygulanmamaktadır. Yargı kararlarında çalıştığımız işyerlerinde uygulamakta olan toplu iş sözleşmelerinden de yararlanmamız gerektiğine hüküm edilmişti." dedi.

Toplu iş sözleşmesinden yaralanmak için açılan davaların bilirkişiye havale edildiğini ifade eden Mungan, "Kesinleşen alacak davaları da mali yönden büyük miktarlara ulaştı. Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri kadro verme veya alacakları ödeme durumu ile karşı karşıya geldi. Kadromuzu vermeleri karşılığında alacak davalarından sulh yoluyla vazgeçeceğimizi taahhüt ettik. Ancak bu güne kadar hep oyalandık bugün yarın diyerek yargı kararlarına uymayanlardan adalet istiyoruz. Parti ayrımı yapmadan ilimizin tüm vekillerine sesleniyoruz. Çözüm yeri Meclis'tir. Kanun yapan Meclis yaptığı kanunlara uysun diyoruz." diye konuştu.

Edip Mungan, "Yargı kararlarına uyulana kadar her haftanın ilk günü şubemiz faaliyet alanında bulunan Diyarbakır, Batman, Siirt, Cizre, Siverek, Şanlıurfa ve Mardin'de Karayolları 9 Bölge Müdürlüğü ve şube şeflerinde toplanarak sesimizi duyurmaya çalışacağız. Gerekirse önümüzdeki günlerde çoluk çocuğumuzla buraya geleceğiz. Elbet bizi duyanlar olacaktır. Haktan, adaletten, eşitlikten, yargı bağımsızlığından söz edenler belki bir gün bizleri de duyacaklardır." CİHAN

Yorumlar