Cizre İstikbal Koleji’nden kardeş okula dost eli uzandı

Cizre İstikbal Koleji öğrencileri, iki yıldır kardeş okul seçtikleri Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileriyle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Cizre İstikbal Koleji’nden kardeş okula dost eli uzandı

Cizre İstikbal Koleji öğrencileri, iki yıldır kardeş okul seçtikleri Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileriyle buluştu. Kardeş okul yararına yapılan kermesin geliriyle belirlenen 20 öğrenci, baştan aşağıya giydirildi.

Şırnak’ın Cizre içesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel İstikbal Koleji, kardeş okul için kermes düzenledi. Yardım çalışması İstikbal Koleji'nden her sınıftan temsilci öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Her öğrenci, kardeş okul öğrencisini yanına alarak tercih yapma konusunda yardımcı oldu. Öğrenciler, hazırlanan hediye paketleriyle büyük mutluluk içinde evlerine gitti.

Çalışmaya katılan 6. sınıf öğrencisi Fatime Elçi, ‘‘Bu çalışma için seçilen öğrencilerden biri olduğum için çok mutluyum. Her şeyim olmasına rağmen ufacık eksiklikler yüzünden bir sürü şikâyet ediyorum. Hâlbuki yeni bir ayakkabı, pantolon, ayakkabı alınırken kardeş okul öğrencilerinin yüzündeki mutluluk, bana elimdekilerle yetinme duygusunu öğretti. Karşılık beklemeden yardım edebilmek, başkası mutlu olurken mutlu olabilmek ne güzel.’’ dedi.

Özel İstikbal Koleji Müdürü Fatih Açıkgöz de şunları söyledi: “Amacımız, okullar arasında kaynaşmayı sağlarken öğrencilerin yardımlaşma duygularını pekiştirmek. Kardeş okulumuzla yardım çalışmaları dışında pek çok aktivite gerçekleştiriyoruz. Örneğin önümüzdeki günlerde 4. sınıflar arasında bilgi yarışması, 5. ve 6. sınıflar arasında basketbol turnuvası gerçekleştirilecek. Çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen tüm velilere, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Kardeş okul etkinliklerimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum.’’
CİHAN

Yorumlar