Cizre Fen Lisesi TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Cizre Fen Lisesi, bu sene de ‘TÜBİTAK’ yarışmasında bölge birincisi olup, finalist olarak Ankara Final Sergisi’ne gitmeye hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre Fen Lisesi TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Cizre Fen Lisesi, bu sene de ‘TÜBİTAK’ yarışmasında bölge birincisi olup, finalist olarak Ankara Final Sergisi’ne gitmeye hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Van’da düzenlediği proje yarışmasına katılan Cizre Fen Lisesi öğrencileri, yaptıkları proje ile bölge birincisi oldu. Her sene düzenlenen yarışmaya katılan Fen Lisesi öğrencileri, bu sene de derece yapıp bölge şampiyonu oldu. Ankara’da yapılacak final sergisine gitmeye hak kazanan öğrenciler, orada da derece ile dönmek istediklerini söyledi. TÜBİTAK tarafından her sene düzenlenen proje yarışmasında Türkiye geneli 12 bölge merkezi yer aldı. Yarışmada Van bölgesinden katılan 732 proje arasından 101 proje yarı finalde sergilenmeye hak kazanmıştı.

45.’si düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Van, Batman, Bitlis, Muş, Ağrı, Hakkari, Siirt ve Şırnak illerinden toplam 732 proje arasından Cizre Fen Lisesi, Van bölge sergisinde kimya dalında temsil etti. Kimya öğretmeni ve Müdür Başyardımcısı Şerif Balcan’ın danışmanlığını yaptığı, öğrenciler Asiye Yeşilmen ve Berfin Ataman’ın hazırlamış oldukları “Polimerlerin Doğada Çözünme Süresini Düşürmek İçin Alternatif Bir Yöntem” adlı proje, bölge finalisti olarak Ankara Final Sergisi’ne gitmeye hak kazandı.

Cizre Fen Lisesi öğrencilerinden Asiye Yeşilmen, “Proje arkadaşım Berfin Ataman. Birlikte proje geliştirdik. Çevremizde gördüğümüz ve çevre kirliliğinde yüksek oranda polimerlerin doğaya atıldığını gördük. Polimerlerin doğaya atılmasından dolayı çevre kirliliği artmakta ve canlının yaşam kalitesi düşmektedir. O yüzden böyle bir proje hazırladık. Projemiz Van’da bölge şampiyonu oldu. Çok mutluyuz.” dedi.

Van’da derece yapıp bölge şampiyonu oldukları için çok sevindiklerini söyleyen öğrenci Berfin Ataman da şunları söyledi: “TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri için bir proje geliştirdik. Projemiz, TÜBİTAK ön elemelerini geçti. Van sergilerine davet edildik. Sergiye gittik, katıldık. Projemizi en güzel şekilde anlattık. Yetkililer de bizim projemizi beğendi. Orada bölge birincisi olduk. Ankara’da yapılacak final sergisine gitmeye hak kazandık. Bu konuda çok mutlu ve sevinçliyiz. Bize desteklerini esirgemeyen proje danışman hocamıza ve okul idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Ankara’da da en büyük hedefimiz orada okulumuzu, ilçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmek ve iyi bir başarı elde etmektir.”

Ayrıca, bölge şampiyonu olan Fen Lisesi öğrencileri Cizre Kaymakamı Şenol Koca tarafından ödüllendirildi. Makamında öğrencileri ve öğretmen danışmanı kabul eden Kaymakam Koca, başarılarından dolayı hoca ve öğrencilerine teşekkürlerini iletti. Ardından iki kız öğrenciye başarılarından dolayı dizüstü bilgisayar hediye eden Kaymakam Koca, danışman öğretmene de kol saati hediye etti.


CİHAN

Yorumlar