Cizre emniyetinde 2. dalga tasfiye operasyonu

Cizre Emniyet Müdürlüğü’nde 2. dalga tasfiye operasyonu kapsamında 34 polis memurunun görev yerleri değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Cizre emniyetinde 2. dalga tasfiye operasyonu

Cizre Emniyet Müdürlüğü’nde 2. dalga tasfiye operasyonu kapsamında 34 polis memurunun görev yerleri değiştirildi. KOM’da yapılan tasfiyelerde Kürtçe bilen bir kişinin bırakılmaması dikkat çekti.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Türkiye genelinde emniyette başlatılan tasfiyeler tüm hızıyla devam ediyor. Seçimden önce yapılan tasfiyeler seçimden sonra da devam ediyor. Güneydoğu’ya sıçrayan tasfiyelerin dünkü adresi Diyarbakır olurken, bugün de ikinci adresi Şırnak’ın Cizre ilçesi oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimatla valiliklerce yapılan tasfiye operasyonu kapsamında Cizre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği’nde 2 amir ve 18 polis memuru toplam 20 kişi tasfiye edilirken, Çocuk Büro Amirliği, Asayiş Büro Amirliği ve Trafik Büro Amirliği’nde de 14 kişi tasfiye edildi. KOM’da çalışan ve tasfiye operasyonu kapsamında başka yere gönderilenler arasında özellikle Kürtçe bilenlerin hepsini gönderilmesi dikkat çekti.

Daha önce de yapılan birinci dalga tasfiye operasyonu kapsamında emniyet müdürü ile birlikte 18 polis memuru tasfiye edilmişti. Böylelikle yapılan iki operasyonun toplamında 52 polis memuru tasfiye edilmiş oldu.
CİHAN

Yorumlar