Cizre Devlet Hastanesi ilklere imza atıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesi Devlet Hastanesi adeta bölge hastanesi gibi çalışıp ilklere imza atmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Cizre Devlet Hastanesi ilklere imza atıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesi Devlet Hastanesi adeta bölge hastanesi gibi çalışıp ilklere imza atmaya devam ediyor. Bölgede yapılamayan birçok ameliyatı gerçekleştiren Cizre Devlet Hastanesi son olarak kalın bağırsak kanseri teşhisi konulan bir hastaya yaptığı başarılı ameliyatla adından söz ettirdi.

Cizre’de adeta bir bölge hastanesi görevi gören Cizre Devlet Hastanesi, yaptığı özel operasyonlarla adından söz ettiriyor. Cizre Devlet Hastanesi’ne başvuran Kudret Kalkan adında bir hastaya yapılan kolonoskopide 6 cm boyutunda kalın bağırsak kanseri tespit edildi. Hasta için operasyon kararı alındı. Hasta operasyona alınıp sol hemikollektomi operasyonu (kalın bağırsağın sol yarısı alındı) yapıldı. Başarılı bir ameliyat sonrasında hasta bir gün yoğun bakım ünitesini takip, ikinci günde Genel Cerrahi servisine alındı ve takip edilmeye başlandı. Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve hızla iyileştiği belirtildi.

Bu ameliyatın burada sık yapılmayan bir ameliyat türü olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sadık Eryıldız, "Ben buraya gönüllü olarak geldim. Hastanemizin imkanları gayet uygun. Personellerimiz yeterli, doktorlarımız gayet yeterlidir. Biz de bu şekilde bu ameliyatı yapmaya karar verdik. Yaklaşık 3 gün önce hastamızı aldık. Önce bir araştırma yaptık. Kalın bağırsak tümörü olduğunu gördük. Kalın bağırsağın sol tarafını aldık. Şuan hastamızın genel durumu iyi. Muhtemelen 2-3 gün sonra hastamızı taburcu edeceğiz. Bu ameliyat Şırnak ve Hakkari bölgesinde ilk kez burada yapıldı. Temennimiz bu ve buna benzer ameliyatların burada yapılması ve vatandaşların çok uzaklara gitmeye gerek kalmamasıdır. Çünkü buradaki hastanın maddi durumu pekiyi değil.” diye konuştu.

Ameliyat olan ve sağlık durumu da iyi olan Kudret Kalkan, sağlık durumunun iyi olduğunu ve doktorlarına teşekkür ettiğini söyledi. Kudret Kalkan’ın oğlu Kevkep Kalkan da, yapılan bu başarılı ameliyattan çok memnun kaldığını ve bundan dolayı ameliyatı yapan doktora ve hastane yönetimine teşekkür etti. Kevkep Kalkan şunları söyledi: "Çok memnunuz. Başarılı bir ameliyat geçirildi. Allah razı olsun. Çok mutluyuz. Çok şükür annemin durumu şimdi iyi. Eğer Cizre Devlet Hastanesi annemi burada ameliyata almasaydı mecburen Batman, Diyarbakır veya Mersin gibi bir yere götürecektim. Ama artık oralara gitmeye gerek yok."

Cizre Devlet Hastanesi bölgenin en büyük hastanesi olup bölge hastanesi gibi faaliyet göstermekte olduğunu ifade eden Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Özer Eser, "Bu bölgenin en donanımlı hastanesi durumundayız. Yaklaşık 2 bin 500 - 3 bin ortalama günlük olarak polikliniklerimizde hastamıza hizmet vermekteyiz. Doktorumuzun yaptığı ameliyat Şırnak bölgesinde yapılan ilk ameliyattır. Biz o hasebiyle bölge hastane olmamız sebebiyle bölgeye hitaben yapılan bütün ameliyattır, girişimsel faaliyettir hepsini yaptırmaya çalışıyoruz. Bu bölgede en çok kadın doğum ve çocuk doktor uzmanların sıkıntısı çekiliyor. Şuanda 3 tane kadın doğum uzmanımız mevcut bir kişide ay sonu itibariyle katılacak. 4 tane kadın doğum uzmanımız olacak. Kadın doğum uzmanı yaşamayacağız. Şuan 2 tane çocuk uzmanımız mevcut. Bir tane Şırnak’tan geçici görevle gönderildi. Ay sonu 2 tane daha katılacak. 4 tane çocuk uzmanla hizmet vermeye çalışacağız." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar