Cizre Belediyesi artan su kesintileri için özür diledi

Cizre’de son zamanlarda artan su kesintileriyle ilgili belediyeden özür açıklaması geldi. Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, su kesintilerinden dolayı halktan özür dilediğini ifade ederek, en kısa zamanda bu sorunun çözeceklerini söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Cizre Belediyesi artan su kesintileri için özür diledi

Cizre’de son zamanlarda artan su kesintileriyle ilgili belediyeden özür açıklaması geldi. Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, su kesintilerinden dolayı halktan özür dilediğini ifade ederek, en kısa zamanda bu sorunun çözeceklerini söyledi.

Şırnak’ın Cizre Belediyesi ilçede son zamanlarda artan su kesintileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Resmi internet sitesinde yapılan açıklamada devam eden su sorunu hakkında Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, su kesintileri nedeniyle öncelikle halktan özür dilediklerini belirterek, “Bizler en kısa zamanda bu sorunları çözmek için projelerimizi tamamlayacağız. En fazla iki ay sonra su sorunu tamamen olmasa da kısmen çözülecektir. Ama tamamen sorunu çözmek için de arıtma tesisi kurma projesini de iki yıl sonra faaliyete girecektir. Halkımızın biraz daha sabırlı olmasını bekliyoruz.”dedi.

Belediye olarak bu sorunun bu kadar büyümesini istemediklerini söyleyen Eşbaşkan Leyla İmret, “Bizden önce birkaç proje vardı ama belediyemize yönelik sistemin baskıları nedeniyle oluşan boşluktan dolayı projeler tamamlanmamıştı. Bizler bu projeleri tamamlamak için şimdi kollarımızı sıvadık ve en fazla iki ay içinde bu sorunu çözmek için bu eksik kalan projelerimizi tamamlayacağız ve o zaman halkımız rahat bir nefes alacaktır. Konak mahallesi içme suyu terfi hattında oluşan patlaklar nedeni ile 500 Q’lük bin 200 metre 7 mm atü çelik boruların 1 hafta içerisinde gelmesi gerekiyor. Yeni hat döşeme ile beraber hat en kısa zamanda Cizre halkımızın hizmetine girecektir. Yukarı tepe içme suyu ihalesi 2 bin 820 metre 315 Q’lik 25 atü ve bin 400 metre bin 60Q’lik 20 atü hat döşemesi yapılmış olup Cizre belediyesi su işleri birimi ekiplerimiz tarafından gerekli kontrol, su dağıtımı ve bağlantıların yapılıp en kısa zamanda Cizre halkımızın hizmetine girecektir. Yine Şahin tepesi içme suyu ihalesi bin 800 metre 315 Q’lik 16 atü ve 1200 Metre 225 Q’lik 20 atü ile 3 bin 900 Metre 160 Q’lik 16 atü hat döşemesi yapılmış olup kalan 500 metre 225 Q’LİK 20 Atü hat döşemesi yapımı devam ettiğini kaydeden İmret, “Bu proje kapsamında 500 tonluk prizmatik su deposu yapımı bitmiş olup en kısa zamanda döşeme ve bağlantıların bitmesiyle Şahin Tepesi’nin su sorununa Cizre belediyesi olarak çözüm olacağımızı amaçlıyoruz. Tesisin Cizre halkımızın hizmetine girmesi için çalışmalarımız sürmektedir.” diye konuştu.

"SU ARITMA TESİSİ KURACAĞIZ"

Cizre’de su arıtma tesisini kuracaklarını ifade eden Başkan Leyla İmret, “Bütün bu sorunların ilçede yaşanan su sorunun tamamen çözemeyeceğinin altını çizen İmret, ilçedeki su sorununu tamamen çözmek için de iki ay sonra ilçede arıtma tesisi kurulmak için ihalesinin yapılacağı müjdesini veriyorum. Bizler ilçedeki su sorununu tamamen çözmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir ay sonra arıtma tesisi kurmak için ihale çıkarıyoruz ve bunun için çalışmalarımızı başlatıyoruz. En geç iki yıl içinde arıtma tesisini bitireceğiz ve halkımızın suyu her gün yirmi dört saat akacaktır. Bütün bu projeler hayata geçinceye kadar halkın belediyeye karşı duyarlı olup anlayış göstermesini istiyoruz. Halkımız suyu tasarruflu kullansın. Şimdilik sorunlar var ama yakında bu sorunlar bitecektir. Yine Hisar’dan gelen hat birçok köyde yurttaşlar tarafından patlatılmış ve ilçemize gelen su eksiliyor. Bunun için de çok sorun yaşıyoruz. Bu köylerde yaşayan halkımızın da lazım olduğundan daha fazla suyu israf etmemesini rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar