Cizre 53 derece sıcakta oruç tutuyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde hava sıcaklığının öğle saatlerinde 53 dereceye ulaşması nedeniyle vatandaşlar sabah 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya özen gösteriyor. İlçede esnaf, sabah açtığı işyerlerini saat...

Google Haberlere Abone ol
Cizre 53 derece sıcakta oruç tutuyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde hava sıcaklığının öğle saatlerinde 53 dereceye ulaşması nedeniyle vatandaşlar sabah 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya özen gösteriyor. İlçede esnaf, sabah açtığı işyerlerini saat 11.00 gibi kapattıktan sonra 16.00'ya kadar evinde istirahat ediyor.

Kavurucu sıcaklıkta oruç tutan vatandaşlar, gün ortasında dışarı çıkmamaya özen gösteriyor. Bu nedenle ilçede 11.00 -16.00 arası çarşıda neredeyse in cin top oynuyor.

Cizre’nin çok sıcak bir bölgede bulunduğunu belirten Tahirhan Usal, “Gün ortasında burada hava sıcaklığı 55 derece kadar çıkıyor. Yalnız Allah’ın emrine baktığımız zaman Bakara süresinin 183. ayetinde “Oruç, sizden öncekilerin üzerine yazıldığı (farz kılındığı) gibi sizin üzerinize de yazıldı (farz kılındı)” ayeti kerimesi icabınca bütün Müslümanlar sıcak-soğuk demeden, aldırış etmeden Rabb'in emrini yerine getirmesi lazım. Tabi bu emirde sıcak olur, soğuk olur, sıkıntı olur, meşakkat olur bu da bir imtihanın gereğidir. Tüm müminlerin bu konuda fedakarlık yapması lazım. İbadet yönünden bakması gerekir. Tabi Cizre bu sıcaklıktan dolayı bayağı bir kavli sünnet gerçekleştirmiş olacak. Rabb'im yardımcı olsun. Aşırı sıcaktan dolayı bu kavli sünneti yapılan bir yer de Cizre’dir. 16 saatlik bir oruçtan bahsediyoruz. Yani 16 saat oruç üstüne sıcaklık ve günlerin uzaması çarşının boş olmasının en büyük etkenlerden bir tanesidir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar