Çivril'in ilk kadın muhtar adayı Arık, 13 erkekle yarışacak

Denizli’nin Çivril ilçesinin Kızılcasöğüt Mahallesi'nde 13 erkek adaya karşı yarışacak olan muhtar adayı Aygül Arık (40), ilçenin ilk kadın muhtarı olmak istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Çivril'in ilk kadın muhtar adayı Arık, 13 erkekle yarışacak

Denizli’nin Çivril ilçesinin Kızılcasöğüt Mahallesi'nde 13 erkek adaya karşı yarışacak olan muhtar adayı Aygül Arık (40), ilçenin ilk kadın muhtarı olmak istiyor. Bir çocuk annesi Arık, kadınların siyasette de başarılı olabileceğini göstermek için aday olduğunu söyledi.

Adaylık sürecinde en büyük destekçilerinin ailesi ve Kızılcasöğütlü kadınlar olduğunu ifade eden Arık, “Beş yıldır esnaflık yapıyorum, Kızılcasöğüt’ün tamamını tanıyorum. Bende muhtar olma hevesini başlatan, işyerime gelen insanların beklenti ve ihtiyaçları oldu. Vatandaşlarla yaptığım görüşmelerden sonra mahalleme ve halkıma en iyi hizmeti vermek için muhtar adayı oldum.” dedi. Başta kadınlar olmak üzere her kesimden destekçisi olduğunu belirterek, “Sadece 60 yaşın üstündeki bazı seçmenler, ‘Bir kadın nasıl muhtar olur? Muhtarlık zordur.’ şeklinde önerilerini ifade ediyor. Cesaret çok önemli. Kadınlarımızın o cesareti öncelikle kendilerinde bulmaları, kendilerine güvenmeleri, 'Bu işi ben de yapabilirim.' demeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu. Haberlerde kadın siyasetçi ve idarecileri görünce cesaretinin daha da arttığını söyleyen Aygül Arık, sekiz âzâsının üçünün de kadın olacağını, Kızılcasöğüt Mahallesi’nin kadınlar tarafından yönetileceğini ifade etti.

Mahallede kendisiyle birlikte 12 muhtar adayının yarışacağını kaydeden Arık “Kızılcasöğüt 2014 yerel seçimlerinden önce kasabaydı, Denizli'nin büyükşehir olmasıyla mahalle olacak. 2 bin 200 seçmenli ve 3 bin 500 nüfuslu bir mahallede 12 muhtar adayının olması demokrasinin güzelliğidir.” dedi. Seçim kampanyasını, çoğunluğunu kadınlardan oluşan 10 kişilik ekiple yürüttüklerini aktaran Aygül Arık, desteğinin her geçen gün arttığını, bu sebeple rakiplerinden çekinmediğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar