Çivril Ticaret Borsası’nın yapımına başlandı

Denizli’nin Çivril ilçesinde Ticaret Borsası’nın yapımına başlandı. Menteş Mahallesi'nde bulunan 40 bin metre kare arsa üzerine kurulacak olan Borsa hizmet binası silo ve depolarının inşaatının 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor....

Google Haberlere Abone ol
Çivril Ticaret Borsası’nın yapımına başlandı

Denizli’nin Çivril ilçesinde Ticaret Borsası’nın yapımına başlandı. Menteş Mahallesi'nde bulunan 40 bin metre kare arsa üzerine kurulacak olan Borsa hizmet binası silo ve depolarının inşaatının 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven arsa üzerinde Denizli Büyükşehir ekiplerinin yol açma çalışması yaptığını üst yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra depo silo ve hizmet binası ile sosyal alanlarının yapılacağını söyledi.

    Ekonomisinin yüzde 80’inin tarıma bağlı olan bir ilçede bu güne kadar Ticaret Borsası olmamasının büyük eksiklik olduğunu belirten Başkan Güven, “Çivril gibi ekonomisi tarıma dayalı bir ilçede bugüne kadar tarımsal ürünlerin değerinde alınıp satıldığı üreticinin hakkının korunduğu bir kurumun olmaması büyük eksiklik.” dedi.

    İnşaat çalışmasını yerinde inceleyen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Güven, “Bugün başladığımız bu tesis ile Çivril’in geleceğini kurtaracağız. 40 Bin metrekare arsa üzerine yapılacak Ticaret Borsası’nın içinde bir hizmet binası, yaklaşık 1000 metrekare olacak şekilde tasarlanmış 38 depo ve işyeri ile kuru bakliyat ve hububat ürünlerinin depolanabileceği 35 silo olacak. Çivril’de yetişen haşhaş, çekirdek, nohut, susam gibi hububat ve bakliyatın yanı sıra meyve alım satışı da yapılacak. Sadece Denizli’deki alıcılar değil Ülkenin ve dünyanın her yerindeki alıcılar Çivril’de üretilen ürünleri buradan takip edip değerinde alabilecekler.” diye konuştu.

    Borsa sayesinde üreticinin dolandırıcılara karşı korunacağını da belirten başkan Güven, “Yıllardır Çivril’e gelerek gönlüne göre fiyattan ve ödeme şartlarından mal alan aracılar artık ürünleri borsa aracılığıyla alacakları için çiftçinin dolandırılması ya da ürünü nü değerinden aşağı satarak zarar etmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar