Çivisiz Mescid, Ünye’de bitmeden beğeni topladı

Ordu'nun Ünye ilçesinde Atatürk Parkı’nda inşaa edilen Çivisiz Mescid, faaliyete geçmeden ilgi görmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Çivisiz Mescid, Ünye’de bitmeden beğeni topladı

Ordu'nun Ünye ilçesinde Atatürk Parkı’nda inşaa edilen Çivisiz Mescid, faaliyete geçmeden ilgi görmeye başladı.

Mimarisi İkizce Laleli Cami’den örnek alınan çivisiz mescit, eski tarihi evler gibi çivi kullanılmadan inşaa ediliyor. Bu mescidin özellikle Ramazan ayında gelen vatandaşlara en iyi hizmeti vermesi hedefleniyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, “Bu asil ve büyük millete hizmet etmeye devam edeceğiz ve bizden sonra gelen arkadaşlarımıza da aynı tavsiyede bulunuyoruz. Ancak bunun bir son olmadığını ifade etmek istiyorum. Bu büyük millete hizmet etmek yolunda aşkımız ve gönlümüzün coşkusu devam etmektedir. Bu konu hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz halka hizmeti Hakka hizmet felsefesi ile yürüttük, bundan sonra da yürüteceğiz” dedi.

Çivisiz mescid hakkında olumlu yorumlar yapan Ünye halkı ise şunları söyledi:

Salim Karaağaç: Ahşaptan yapılması göze iyi görünüyor ve bence de en güzeli ahşaptan yapılması. Şimdi camiler zaten hep beton ama böyle güzel bir parkta ahşap olması daha iyi ve daha çekici. Mescidin olmaması parkımızın eksiklerindendi. Oda Sayın Başkanımız Ahmet Arpacıoğlu sayesinde gideriliyor. Yapımı bittikten sonra biz her gün Ünye’deyiz her vakit geldiği zamanda camimize mescidimize uğrarız.”

Arzu Engin: Atatürk Parkı’na yapılan bu cami çok güzel. Güzelden ziyade İkizce’de bunun gerçek örneğinin olup diğer örneğinin buraya yapılması çok güzel. Yani buraya çocuklarımızı sürekli getiriyoruz, namaz saatlerinde uğranılır. Ahşaptan olması tarihi bir eserin yapılması onun canlandırılmış olması çok güzel.”

Cevat Ekiz: Atatürk Parkına yapılan bu camiyi çok güzel buluyorum. Caminin yapımı bittikten sonra müsait olduğumuz her zaman geliriz. Ahşaptan olması daha güzel bir görünüm kazandırıyor. Her tarafı doğal tarihi bir eser.” CİHAN

Yorumlar