Civa mağduru öğrenciler, tıp fakültesine sevk edildi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, muzip bir öğrencinin evden getirdiği civayı sınıfta, sıra üzerine boca etmesi üzerine hastanelik olan 29 öğrencinin Ankara'ya gönderilen kan örneklerinde farklılık tespit edilmesi üzerine, öğrenciler Sütçü İmam Üniver.

Google Haberlere Abone ol
Civa mağduru öğrenciler, tıp fakültesine sevk edildi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, muzip bir öğrencinin evden getirdiği civayı sınıfta, sıra üzerine boca etmesi üzerine hastanelik olan 29 öğrencinin Ankara'ya gönderilen kan örneklerinde farklılık tespit edilmesi üzerine, öğrenciler Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, öğrencilerde bariz görülebilen belirti mahiyetinde bir durumun ortaya çıkmadığını kaydetti. Akkoyun, “Öğrencilerin civa ile ilgili olarak aynı ortamı paylaşması neticesinde 29 çocuğumuz tedbiren Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderildi. Yapılan testlerde civanın kan değerlerini etkilediği belirlendi. Şu an öğrencilerimizin sağlık durumunda herhangi bir problem yok ancak, gelecekte hayatlarında yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçilmesi için Kahramanmaraş’a Tıp Fakültesi’ne gönderdik. Orada bu konuda uzman ekipler, çocukların durumlarıyla ilgilenecekler.” şeklinde konuştu.

Oda sıcaklığında sıvı halde bulunan tek metal olan civa kolayca buharlaşabiliyor ve zehirleyici özelliğe sahip CİHAN

Yorumlar