Çırak bulmakta zorlanan terzi: Meslek son demlerini yaşıyor

Aksaray'da yıllardır terzilik yaparak geçimini sağlayan İsmail Coşkun, mesleğin, çırak bulamamaktan dolayı bitme noktasına geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çırak bulmakta zorlanan terzi: Meslek son demlerini yaşıyor

Aksaray'da yıllardır terzilik yaparak geçimini sağlayan İsmail Coşkun, mesleğin, çırak bulamamaktan dolayı bitme noktasına geldiğini söyledi. Vatandaşların ucuz fiyat nedeniyle fabrikasyon ürünleri tercih ettiğini belirten Coşkun, tüketicilerin artık eskiyen giyeceklerini tamir ettirmek yerine yenisini almayı tercih ettiğini belirtti. Bu durumun, tamir işi yapan terzi esnafını zor durumda bıraktığını belirten Coşkun, ayrıca, gençlerin terziliğe ilgi duymamasından yakındı.

İlde mesleğini sürdüren bir kaç terziden biri olan İsmail Coşkun, "Terzilik, gelecek için istikbal vaat etmiyor artık. Kimse çocuğunu vermiyor, yetiştirmiyor. Bunun en önemli örneği 10 liraya da 100 liraya da istediği, hazırda insanların kendine giyecek bulabilmeleri. Terzilik biraz daha pahalıya mal oluyor diye diktirilmiyor." dedi.

"TERZİDE DİKİLEN KIYAFETLER ZANNEDİLDİĞİ GİBİ PAHALI DEĞİL ASLINDA"

Terzide dikilen kıyafetlerin bilinenin aksine pahalı olmadığını savunan Coşkun, "Aslında terzilik pahalı değil, terzide dikilen bir iş bir pantolon ya da takım elbise insanı 5 sene rahatça giyebilmekte ama hazırda aldığını daha kısa vadede giyebiliyor." diye konuştu.

Mesleğin geleceğinden ümitli olmadığını söyleyen Coşkun, "Gelecek için istikbal vaat etmediği için kimse çocuğunu terzinin yanına vermiyor, yetiştirmiyor. Yetişmeyince memlekette terzilik ölmek üzere oluyor. Ben 50 küsur yaşındayım. İşte biz de tahminin beş yıllık bir dönem sonra gelenler, yırtıkla sökükle idare edecekler. Ben öyle görüyorum terziliğin geleceğini." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar