Çıpıt dokuma kursunu bitiren köylü kadınlar iş sahibi oldu

Balıkesir'de İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen çıpıt dokuma kursunu başarıyla tamamlayan 25 kadın, hem iş hem de meslek sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çıpıt dokuma kursunu bitiren köylü kadınlar iş sahibi oldu

Balıkesir'de İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen çıpıt dokuma kursunu başarıyla tamamlayan 25 kadın, hem iş hem de meslek sahibi oldu. Karesi ilçesine bağlı Turplu köyündeki 25 kadın, 256 saatlik kursu başarıyla tamamladı. Kurs süresince hem günlük 20 lira harçlık aldılar hem de eski kumaşlardan çıpıt (kilim) dokuyarak ailelerine ekonomik katkı sağladılar.

Kursu tamamlayan kadınlara sertifikaları, köyde düzenlenen törende verildi. Törende konuşan Vali Ahmet Turhan, "Geçtiğimiz yıl da şayak dokuma kursuyla sizlerle birlikte olmuştuk. Buraya her geldiğimde, kendimi köyümde gibi hissediyorum. Sizlere hizmet etmek bizler için bir onur kaynağı. Geleneksel sanatlarımızın tekrardan hayat bulması ve köylülerimize kışın geçimini sağlayacağı bir ekmek kapısı kazandırılması açısından çıpıt dokuma, güzel bir kurs oldu." dedi. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen muhtarlık, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü'ne teşekkür eden Vali Turhan, "Burada eğitim gören kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki süreçte ilimizin büyükşehir statüsüne geçmesiyle köylerimizde daha güzel hizmetler olacağını düşünüyorum. Buradan şunu ifade etmek istiyorum, köylülerimizin her türlü ihtiyacında kapım her zaman açık olacaktır. Köylülerimizden talep gelmesi durumunda yeni kurslar açmayı isteriz. Son olarak, kursu başarıyla tamamlayan bütün kursiyerleri tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.

Ardından Turhan, kursiyerlere sertifikalarını verdi. Dokuma tezgâhını inceleyip kursiyerlerle birlikte kumaş kesti ve çıpıt hakkında bilgi aldı. Köylü kadınlarla sohbet eden Vali Turhan, ilkokul öğrencilerine ve diğer köylü çocuklara da oyuncak hediye etti. CİHAN

Yorumlar