Çip takılıp doğaya salınan yaban keçisi kayboldu

Elbistan dağlarında yaralı olarak bulunan ve tedavi edilerek doğaya tekrar salınan yaban keçisi, o gün bugündür kayıp. Boynuna takılan çipten herhangi bir sinyal alınamaz iken sinyalin zayıf olduğu bir yerde öldüğü düşünülüyor. Elbistan’a...

Google Haberlere Abone ol
Çip takılıp doğaya salınan yaban keçisi kayboldu

Elbistan dağlarında yaralı olarak bulunan ve tedavi edilerek doğaya tekrar salınan yaban keçisi, o gün bugündür kayıp. Boynuna takılan çipten herhangi bir sinyal alınamaz iken sinyalin zayıf olduğu bir yerde öldüğü düşünülüyor.

Elbistan’a bağlı İğde Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yabani hayvanların saldırına uğramış ve yaralanmış bir yaban keçisi bulunmuştu. İlgili mercilerle yapılan görüşmeler sonunda Jandarmaya teslim edilen yaban keçisinin tedavisi veteriner hekimler tarafından yapılmış, çip takılarak bulunduğu bölgede yeniden doğaya salınmıştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü tarafından takip edilen yaban keçisinden aynı gün içerisinde boynundaki çip vasıtasıyla sinyal alındı. Ancak kısa süre sonra sinyal kayboldu. Bir süre beklemede kalan ve sinyal bekleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri, en son sinyal alınan bölgeye gönderildi ancak tedavi edilerek doğaya salınan yaban keçisinden bir iz bulunamadı.

Uzmanlar, keçinin uyduya sinyalin olmadığı bir yere gittiğini tahmin ederken, en güçlü tahmin keçinin bir mağarada ölmüş olabileceği yönünde. Uzmanlar ne keçiye nede boynundaki uydu takip cihazına ulaşamıyor.

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, Elbistan’ın da dağlarında yaban keçisi sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını kaydetti. Yaban keçisinin ayrı bölgelerde ayrı kişilerce gözlemlendiğini aktaran Kalınkütük, “Çok sayıda yaban keçisinin Elbistan’ın farklı bölgelerinde görüldüğü bilgisini aldık. Bu durum geçtiğimiz yıllara oranla yaban keçisi sayısının artmış olduğu sonucunu doğruyor. Doğal hayatın korunması ve bilinçsiz avlanmanın önüne geçilmesi için herkese görev düşüyor. Bu konuda gerekli duyarlılığın gösterileceğini umuyorum. Devletimiz bu konuda zaten çok ağır yaptırımlar getirdi. Nesli tükenmekte olan hayvanların avlanması çok ağır para cezaları ve diğer cezaları beraberinde getiriyor.” ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar