Çinliler Pirelliyi Satın Almak İçin Milyarlarca Dolar Ödemeye Hazır

Çin'liler dünyanın lastik devi Pirelli'yi almak için harekete geçti. Çin'in küresel bir plan çerçevesinde bu satın almayı gerçekleştirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çinliler Pirelliyi Satın Almak İçin Milyarlarca Dolar Ödemeye Hazır

Son üç yıldaki en kocaman firma avına hazırlanmakta olan Çinliler gözüne İtalyan lastik devi Pirelli'yi kestirdi. ChemChina şekilde isimlendirilen Çin Ulusal Kimya Şirketi'nin Pirelli'de yüzde 26 paya sahip Camfin'le Üleş dönemi üstünde anlaştığı bildirildi.

TAMAMINI ALMAYA ÇALIŞIYOR

Çin basınında yer piyasa haberlere göre, söz konusu Üleş için 1.9 milyar dolar ayıran ChemChina, meşhur lastik üreticisinin kalan bütün hisselerini satın almak için Üleş başına 15 avro Öneri etti. Teklif kabul edildiği takdirde, Pirelli için Çinli şirketin kasasından takribî 7.7 milyar ABD Doları çıkacak.

PLAN BÜYÜK

Dünyanın en kocaman oto pazarı Çin'de başlıca yerli lastik üreticileri içerisinde yer piyasa ChemChina, söz konusu satın almayla ileri teknolojiye erişim hedefliyor. Şirketin Pirelli markası vasıtası ile yurtdışı pazarlara nüfuz etmeyi umduğu da belirtiliyor.

ÇİN'İN KÜRESEL PLANI

Çinliler, yurtdışında bugüne kadarki en kocaman firma satın alımında Kanadalı Nexen için 2012 yılında 15 milyar dolar ödemişti. Çoğunlukla devlete ilişkin veya direkt yurt destekli Çin şirketleri, son zamanlarda Fiat, Eni bunun şeklinde İtalyan şirketlerine de kazanç yapmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar