Çinliler, Afyonkarahisar Valisi'ni ziyaret etti

Afyonkarahisar’a gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Wang Xiaoning, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Çinliler, Afyonkarahisar Valisi'ni ziyaret etti

Afyonkarahisar’a gelen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Wang Xiaoning, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

    Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı’nın (TOSYÖV) girişimleriyle ile gelen Müsteşar Wang Xiaoning, Afyonkarahisar’da bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Çinlilerin termali çok sevdiğini belirten Xiaoning, “Çin’deki termaller doğal değil, bu yüzden Çinliler Afyonkarahisar’a geliyorlar ve buralardaki termali çok seviyorlar. Bundan sonra o kadar çok Çinli gelecek ki onlarda Afyonkarahisarlı gibi olacaklar. Çünkü geçen yıl yurt dışına çıkanların sayısı 9 milyonu aştı. En çok Paris’e gidenler var, toplamda 3 milyon. Bu yüzden bende düşünüyorum ki Çinlilerin ziyaret ettikleri yerlerde çok yoğunluk oluyor. Şimdi Türkiye’ye gelen Çinli sayısı yeterli değil ama inanıyorum ki bu sayı artacaktır.” dedi. Xiaoning, Çinliler için Türkiye ve hatta Afyonkarahisar’ın çok iyi ve avantajlı olacağını belirtti.

    Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürü ve markalı ürünleri hakkında kısa bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, şehrin termalin başkenti olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Çin’li dostlarımızı Afyonkarahisar’da görmek ve onların termal sularımızdan faydalanmaları bizleri çok memnun eder. Afyonkarahisar’da 4 ayrı yerde sıcak su havzamız var. Bunun yanı sıra yeni bulunan ve işletilmeyi bekleyen yerlerde var. Yatırımcı bulunursa buraya daha çok tesis yapılacaktır. Buradaki tatil kalitesinin çok yüksek ve imkanları çok iyi olmasına rağmen fiyatlar çok uygun düzeyde. Burada ki oteller Avrupa’da bile yok. Ayrıca buradaki termal su ile ısınma sistemimiz var. Afyonkarahisar soğuk olmasına rağmen seracılıkta da termal sularımız kullanılıyor. Bu nedenle imkanlarımız çok iyi durumda olduğundan ne kadar Çinli gelirse gelsin ağırlamaya hazırız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar