Çinli turistler denize girme yerine plajda fotoğraf çektirmeyi seviyor

Çinli ve Güney Koreli turistler, Rus, Avrupa ve İskandinav turistler gibi denize girme yerine, deniz kenarında hatıra fotoğrafı çektirmeyi seviyor. Çinli ve Güney Koreli turistlerin, Avrupalı, Rus ve İskandinav turistler gibi tatil tercihini deniz,...

Google Haberlere Abone ol
Çinli turistler denize girme yerine plajda fotoğraf çektirmeyi seviyor

Çinli ve Güney Koreli turistler, Rus, Avrupa ve İskandinav turistler gibi denize girme yerine, deniz kenarında hatıra fotoğrafı çektirmeyi seviyor. Çinli ve Güney Koreli turistlerin, Avrupalı, Rus ve İskandinav turistler gibi tatil tercihini deniz, kum ve güneş turizmi yerine kültür, tarih, arkeolojik varlıklar, antik kentler, UNESCO korumasındaki tarihi ören yerleri ve doğal güzellikleri görmeyi ön planda tutuyor.

Uzak Doğulu turistlerin, ortalama tatil süreleri 11 gün. Türkiye'ye yıllık ortalama 365 bin Çinli ve Güney Koreli turist geliyor.

Çinli ve Güney Koreli turistler İstanbul üzerinden Anadolu medeniyetlerini tanımak için 10 günlüğüne tura çıkıyor. Uzak Doğulu turistler İstanbul'da başladıkları turlarını Antalya'nın UNESCO koruması altındaki Kaş'ın Kınık Mahallesi'ndeki Xanthos-Letoon Antik Kent'i ziyaret ederek son buluyor. Tur kapsamında Çinli ve Güney Koreli turistler, Avrupalı, Rus ve İskandinavlar gibi denize girme yerine Patara Palajı, Kaş Kekova Batıkşehir, Adrasan Koyu, Konyaaltı Plajı, Kaş Kalkan, Kaş Üçağız, Side Plajı ve Side Limanı'nda hatıra fotoğrafı çektiriyor.

LTV Turizm Seyahat Acentesi Çince Turist Rehberi ve Uzak Doğu Turizm Uzmanı Yarkın Teslina, ticaret dışı Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 99'nun tatil anlayışının kültür, tarih, arkeolojik varlıkları yerinde görme ve doğal güzellikleri tanıma öncelikli olduğunu kaydetti.

Teslina, "Çinli ve Koreli turistler denize girdikten sonra şezlongda uzanarak güneşlenmeye bağlı bir tatil anlayışları yok. Zaten güneş altında kalmayı da sevmiyorlar. Yüzlerinin ve ellerinin güneşli havada yanmaması içinde uzun kollu elbise ile şemsiye kullanıyorlar. Bir tarihi eseri yakından görmek içinde para harcamaktan çekinmiyorlar. Denize girme yerine kenarında hatıra fotoğrafı çektirmeyi seviyor. " dedi.

Çinli turist Leen Yunn, 11 günlük Anadolu turu kapsamında Antalya, İzmir ve Muğla'da denize girmediklerini, bunun yerine bölgede bulunan insanlık kültür mirası eserleri ziyaret ederek yerinde görmeyi tercih ettiklerini kaydetti.

Yunn, Çinlilerin denize girme plajda güneşlenme gibi bir tatil anlayışlarının olmadığını sözlerine ekledi.

Öte yandan havaların ısınmasıyla birlikte Side'de şemsiye satışları arttı. Şemsiye satıcısı Zafer Özkan, müşteri yoğunluğunu Çinli, Japon, Güney Kore ve yaşlı Avrupalı turistlerin oluşturduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar