Çinli işadamları Erzurum'u ziyaret etti

Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, beraberindeki işadamları ile Erzurum'u ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Çinli işadamları Erzurum'u ziyaret etti

Çin İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, beraberindeki işadamları ile Erzurum'u ziyaret etti.

    Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a gelen konuk işadamları çeşitli ziyaretlerde bulundu. Çin İşadamları Derneği Başkanı Bin, 2 ülke arasındaki ticari ilişkilerin önemine değindi.

    Türkiye'deki yatırım alanlarının Asyalı yatırımcılara iyi tanıtılması gerektiğini belirten Bin, "Ülkemizdeki yatırımcılar Türkiye'de yatırım yapmak istiyor. Ama hangi bölgeler yatırıma müsait bu tam bilinmiyor. Türkiye'de yatırım için uygun bölgeler tanıtılmalıdır. Bizler iki ülke arasında köprü vazifesindeyiz. Bu yüzden yatırım alanları gerek kamu gerekse de özel sektör kanalıyla iyi ve etkin bir şekilde tanıtılmalıdır." dedi.

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen de, Çinli iş adamlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Sekmen, Erzurum'un kış turizmi merkezi olduğunu dile getirerek, "Şehrimizde Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri bulunuyor. Kayak için en modern tesisler burada. 2011 Universiade Kış Oyunları burada yapıldı. Dünyanın birçok ülkesinden sporcular buraya geldi." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar