Çinli fotoğrafçılar, kültür turizmi için antik kentleri fotoğraflıyor

Çinli profesyonel fotoğrafçılar, Side ve Xanthos Antik Kenti tanıtmak için fotoğraf çekimi yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çinli fotoğrafçılar, kültür turizmi için antik kentleri fotoğraflıyor

Çinli profesyonel fotoğrafçılar, Side ve Xanthos Antik Kenti tanıtmak için fotoğraf çekimi yapıyor. Side Antik Kent çekimlerini tamamlayan Çinli fotoğrafçıların, fotoğraflama çalışmasının ikinci ayağını UNESCO koruması altında olan Kaş'ın Kınık beldesindeki Xanthos Antik Kent'te yapacağı belirtildi. Çinli fotoğrafçılar, Antalya'daki tarihi ören yerlerini tanıtımına 2014 yılı içinde Myra, Termessos, Perge, Selgae, Olimpos, Sagalassos, Alanya Kalesi, Kekova-Batık Şehir, Seleukeia, Yivli Minare, Patara Meclisi ve Noel Baba Müzesi'nde çekim yapacak.

Aynı zamanda Çin'de bir haber ajansının foto muhabiri olan profesjesyonel fotoğrafçı Aidon Lee, yaptığı açıklamada, Side ve Xanthos antik kent çekimleriyle Çin'de 4 fotoğrafçı arkadaşıyla birlikte sergi açacaklarını söyledi. Çinli turistlerin, tatil tercihinin yüzde 95'ini kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma oluşturduğunu belirten Lee; Çinli turistlerin İstanbul, İzmir'den sonra en fazla merak ettiği şehrin Antalya olduğunu kaydetti.

Çin ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki ülke arasında dostlukların artması için kültürel ve arkeolojik varlıkların tanıtımına önem verdiğini belirten Lee, "Avrupalı, İskandinav ve Rus turistler Antalya'yı deniz, kum ve güneş turizmi ile tanıyor. Çinli turistler ise Antalya'yı arkeolojik zenginliğiyle tanıyor. 5 yıl önce Çin Kültür Bakanı ve bakanlık çalışanlarının Aspendos Antik Tiyatro, Alanya Kalesi ve Side Antik Kent'i ziyareti Antalya'ya ilgiyi artırdı. Antalya'ya gelen Çinli turistlerin yüzde 99'u antik kentleri görmeyi ve arkeolojik varlıkları görmeye geliyor. Biz de fotoğraflama çalışmasıyla tanıtımını yapıyoruz." dedi.

LTV Turizm Seyahat Acentesi Çince Turist Rehberi ve Kültür Turizmi Uzmanı Yarkın Teslina da Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 99'unun tarihi ören yerlerindeki kültürel ve arkeolojik varlıkları tanımaya geldiğini söyledi. Çinli turistlerde fotoğrafa karşı özel ilgi olduğunu belirten Teslina, Çin'de kültür turuna ait herhangi bir katalogda gördüğü tarihi bir eseri yerinde görmek için hiç bir maddi masraftan kaçınmayacağını kaydetti. Çinli turistlerin kültür turunda birinci önceliklerinin UNESCO listesindeki tarihi ören yerleri olduğunu aktaran Teslina, "Antalya bölgesinde çok sayıda tarihi ören yeri var. Biz 15 antik kenti geziyoruz. Bunların başında da UNESCO koruması altında bulunan Xanthos, Leetoon ve Side gibi antik şehirler var. Çinli turistler, tarihi eserlerle birlikte fotoğraf çektirmeyi seviyor." diye konuştu.

Çinli arkeolog Dr. Lee Yun, yıllık 190 bin Çinli turistin Türkiye'de kültür turuna çıktığını, bunun 30 bininin Antalya'ya olduğunu kaydetti. Yun, bu seneki hedeflerinin ise 40 bin olduğunu kaydetti.


CİHAN

Yorumlar