Cinayetten 1 yıl sonra evde bulunan ameliyat bıçağı incelenecek

Fatih Samatya'da 85 yaşındaki Ermeni asıllı Türk vatandaşı Muritsa Küçük’ün ölümüne ilişkin davada, cinayetten 1 yıl sonra ailesi tarafından Küçük'ün evinde bulunan ameliyat bıçağı ile üzeri kanlı 2 örtünün incelenmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Cinayetten 1 yıl sonra evde bulunan ameliyat bıçağı incelenecek

Fatih Samatya'da 85 yaşındaki Ermeni asıllı Türk vatandaşı Muritsa Küçük’ün ölümüne ilişkin davada, cinayetten 1 yıl sonra ailesi tarafından Küçük'ün evinde bulunan ameliyat bıçağı ile üzeri kanlı 2 örtünün incelenmesine karar verildi. Mahkeme, dava dosyasında yer alan kan, vücut izi ve emniyetin arşivinde bulunan parmak izleri ile bıçak ve kanlı örtüden elde edilecek sonuçların karşılaştırılmasını istedi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının duruşmasına; tutuklu sanık Murat Nazaryan ile öldürülen Muritsa Küçük’ün çocukları Bayizar Midilli, Zadik Küçük ve Yaşar Küçük katıldı.

Mahkeme Başkanı, sanık Nazaryan'ın önceki duruşmada ceza ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edildiğini hatırlatarak, burada 2 hafta gözlem altında tutulan Nazaryan hakkındaki rapor ile dava dosyasının mahkemeye gelmediğini açıkladı.

Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, ailesi tarafından Küçük’ün evinde bulunan ameliyat bıçağını mahkemeye sunarak, üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasını talep etti. Avukat Keskin, tanık dinlenmesi ve saldırıya uğrayan Sultan Aykar ile Turfanda Aşık’a ilişkin soruşturma dosyalarının getirtilmesini talep etti.

Öldürülen Küçük'ün kızı Bayizar Midili ise, sanık Nazaryan'ı işaret ederek, "Bu kişi kimseyi tanımadığını söylüyor. İfadesinde 3 kişinin kendisini içeri aldığını söyledi. Bu şahıs o çete ile iş birliği yapıyor. Neden benim annemi çırılçıplak soyup nefret ve kinle, bıçak darbeleri ile öldürdünüz? Hepinizi bir ana doğurdu. Hepimiz ilaçlarla ayakta duruyoruz. Biz annemizi geri getiremeyiz ama kanı yerde kalmasın. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz." dedi.

Mahkeme, cinayetten bir yıl sonra Küçük’ün yatak odasında ailesi tarafından bulunan 2 örtünün Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek daha önce dosyada bulunan vücut izi ve kan örnekleri ile örtülerin üzerindeki vücut izi ve kan örneklerinin karşılaştırılmasına karar verdi.

Ayrıca evde bulunan ameliyat bıçağının da İstanbul Emniyet Müdürlüğü kriminal laboratuvarına gönderilerek parmak izi incelemesi yapılmasını ve elde edilecek izin sanığa ait parmak izi ve arşivdeki parmak izleri ile karşılaştırılmasına hükmetti.

Nazaryan’ın tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma ertelendi. CİHAN

Yorumlar