Cinayetleri protesto eden kadınlardan oturma eylemi

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup, kadın ve çocuk cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Galatasaray Meydanı'nda toplanan kadınlar,...

Google Haberlere Abone ol
Cinayetleri protesto eden kadınlardan oturma eylemi

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup, kadın ve çocuk cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan kadınlar, çocuklar ve hemcinslerine yönelik cinayetleri protesto amacıyla oturma eylemi yaptı. "Kadın cinayetlerini durduracağız", "Kadınlara koruma, katillere ağır ceza", "AKP susuyor kadınlar ölüyor" sloganları atan grup adına basın açıklaması, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Fikriye Yılmaz tarafından okundu.

Akşam saatlerinde gerçekleştirilen eyleme, Gebze'de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Mehtap Civelek'in annesi Yeter Bülbül ile şüpheli şekilde hayatlarını kaybeden Nüştüman Çiçek ile Nargül Türkyılmaz'ın aileleri de destek verdi.

Platform temsilcisi Gülsüm Kav'dan oluşan heyetin, kadın ve çocuk cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet cezasının yasalaşması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldiği hatırlatılan açıklamada, "Kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik suçların artık yazılı hukukta yerini bulması ve caydırıcı düzenlemenin sonuçlanması için ek madde önerimizde belirttiğimiz hususların dikkate alınması elzemdir. Devlet elindeki sonsuz olanakları kadınları ve çocukları korumak için kullanmalıdır. Şiddeti uygulayan erkeği sözde "on günde terapisi ve tedavisi" için değil, "nasıl olsa indirim alırım" düşüncesi ile işlenen kadın cinayetlerinin artık beyinlerden silinmesinin zamanı geldi ve geçiyor." ifadeleri dile getirildi.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar