Cinayet zanlısı kadın, tatbikatta tüfeği dolduramayınca eşi tutuklandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesi Ortaköy'de yaşanan cinayetin tatbikatı yaptırıldı. Oktay Özcan'ı 5 el ateş ederek öldürdüğü iddia edilen Yasemin Ak'ın tatbikatta, tüfeğin fişeğini değiştirememesi üzerine...

Google Haberlere Abone ol
Cinayet zanlısı kadın, tatbikatta tüfeği dolduramayınca eşi tutuklandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesi Ortaköy'de yaşanan cinayetin tatbikatı yaptırıldı. Oktay Özcan'ı 5 el ateş ederek öldürdüğü iddia edilen Yasemin Ak'ın tatbikatta, tüfeğin fişeğini değiştirememesi üzerine resmi nikahsız yaşadığı eşi Yılmaz Ö. gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan Yılmaz Ö. kuvvetli suç delilleri göz önünde bulundurularak mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ereğli'ye bağlı Çaylıoğlu beldesi Ortaköy'de 25 Nisan akşamı yaşanan olayda iddiaya göre; Yasemin Ak (30), kapıya gelen resmi nikahsız yaşadığı eşi Yılmaz Ö.'nün akrabası Oktay Özcan'ın (33) kendisi ile birlikte olmasını istemesi üzerine tartışmaya başladı. Oktay Özcan'ın gitmesini isteyen Yasemin Ak, gitmemesi üzerine evde bulunan tek kırma 20 kalibrelik av tüfeği ile 5 el ateş ederek öldürdü. Hastaneden alınan doktor raporunun ardından jandarma aracına bindirilen Yasemin Ak, gazetecilerin 'Niye öldürdün?' sorusuna 'Namusum için' diyerek cevap vermişti.

Davanın görüldüğü Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cinayet mahallinde tatbikat yaptırıldı. Tatbikatta ilk olarak zanlı Yasemin Ak'tan fişekleri evden alıp gelmesi istendi. Eve giren Yasemin Ak, 5 dakikalık sürede fişekleri getirdi. Diğer yandan Yasemin Ak'a dolu silah verilerek ateş ettirildi. İkinci fişeği takmasın istenen Ak, fişeği tüfeğe yerleştiremedi.

Öte yandan ellerinden alınan swap örneklerinde barut izine rastlanan Yılmaz Ö. jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmada alınan ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Yılmaz Ö. silahı cinayetten bir gün önce kullandığını ve bundan dolayı barut kalmış olabileceğini söylemesi üzerine mahkeme heyeti, Yılmaz Ö.'nün tutuklu yargılanmasına karar verdi.

'KOCADA BARUT İZİ KUVVETLİ BİR DELİL'

Cinayette hayatını kaybeden Oktay Özcan'ın ailesinin avukatlığını yapan Ahmet Köse kadının yapılan tatbikatta tüfeği dolduramadığı ve barut izine rastlanan kocasının da mahkeme tarafından tutuklandığını söyledi. Köse açıklamasında şunları ifade etti: "Tatbikat, mağdur olanlara kapalı olan bir tatbikat. Zanlının olayı nasıl gerçekleştirdiğine yönelik elde edilen delillerle uyumlu olup olmadığına yönelik aslında bir çeşit delil. Kuvvetli de bir delil. Zaten yapılan tatbikat da bunu ortaya çıkarttı. Kriminal incelemede yapılan atışların bahsedildiği gibi uzak atış olmadığı, çok yakın atış olduğu ve aynı zamanda namus cinayeti süsü vermeye çalışan kişinin kocasında elinde ve yüzünde de barut artıkları olduğu tespit edildi. Yapılan tatbikatta da kadının hiçbir koşulda silahı hiçbir şekilde dolduramadığı tespit olundu. Bu nedenle bu cinayeti kadının değil de kocasının işlemiş olabileceğine dair yoğun şüphe tespit olundu. Bu nedenle de kocası tutuklandı."

OLAY NAMUS DAVASI DEĞİL

Avukat Ahmet Köse, olayın namus davası olmadığını ve aralarında borç davası olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Zaten biz başında beri mağdur tarafın avukatı olarak gerek savcılığa gerekse de diğer yetkili makamlara yaptığımız müracaatlarda olayın namus cinayeti olamayacağını defalarca söylemiş ve dilekçelerimizi de vermiştik. Son gelişmeler de bunu açıkça ispatladı."

UYUŞTURUCU ORTAKLIĞI İDDİASI

Köse, geçmiş dönemde taraflar arasında uyuşturucu bağlantısı olduğu konusunda soruya, şu cevabı verdi: "Aralarında geçmiş zamanda yaşananları bilemem. Ancak bununla ilgili bir takım söylentiler var. Ama somut bir delil mevcut değil. Ölen ile öldüren arasında bir borç ilişkisi olduğu, ölenin öldürülenlerden alacağı olduğu ve bununa ilişkin aralarında sorun olduğu çok aşikar bir şekilde tanıklarla ispat olundu." Köse ayrıca cinayet davalarının uzun süreçli davalar olduğunu, elde edilen her delilin mahkeme tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Jandarma tarafından gözaltına alına ve adliyeye çıkarılan Yılmaz Ö. mahkemede cinayeti kabul etmedi. Zanlı, kuvvetli suç delilleri göz önünde bulundurularak mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN

Yorumlar