Cinayet zanlısı 1 ton esrarla yakalandı

Geçtiğimiz ağustos ayında Diyarbakır Hayvan Borsası’nda başlayan ve daha sonra Lice ilçesine bağlı Kutlu köyü Kerpiçören mezrasına sıçrayarak 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan arazi çatışmasının faillerinden biri yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Cinayet zanlısı 1 ton esrarla yakalandı

Geçtiğimiz ağustos ayında Diyarbakır Hayvan Borsası’nda başlayan ve daha sonra Lice ilçesine bağlı Kutlu köyü Kerpiçören mezrasına sıçrayarak 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan arazi çatışmasının faillerinden biri yakalandı. 21 Ağustos 2013 tarihinde meydana gelen cinayetin şüphelilerinin yakalanması maksadıyla köye operasyon düzenleyen Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hakkında arama kararı bulunan bir zanlı ile birlikte 1 ton esrar ele geçirdi. Operasyon kapsamında Diyarbakır il merkezindeki 5 ayrı adreste yapılan eş zamanlı aramada ise Kerpiçören mahallesindeki adam öldürme olayı ile ilgili olarak haklarında yakalama kararı bulunan 2 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, il jandarma komutanlığınca Lice ilçesi Kutlu köyü Kerpiçören mezrasında 2 Ocak 2014 günü operasyon yapıldığı belirtildi. Jandarma özel harekat ve komando timlerinin güvenlik çemberi oluşturduğu operasyonda, KOM şube müdürlüğü ve adli kolluk ekipleri tarafından arama faaliyeti icra edildi. Açıklamada şöyle denildi: "Operasyona, Jandarma Bölge Komutanlığı'nca genel maksat helikopterleri, taarruz helikopterleri, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar ile destek sağlanmıştır. Operasyon neticesinde, yaklaşık 1 ton toz esrar, hakkında 4 ayrı yakalama emri bulunan 1 şüpheli yakalanmış ve şüphelinin üzerinde 1 ruhsatsız av tüfeği ile 1 bıçak ele geçirilmiştir. Diyarbakır il merkezinde 5 adreste eşzamanlı yapılan aramalar neticesinde ise Kerpiçören Mahallesi'ndeki adam öldürme olayı ile ilgili haklarında yakalama kararı bulunan 2 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin üzerinde 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca ve 30 tabanca fişeği ele geçirilmiştir."
CİHAN

Yorumlar