'Cinayet sonrası çocuklar şoka girmiş'

Sultangazi’de sabah saatlerinde işlenen kadın cinayetini, zanlının komşuları anlattı. Apartman sakini bir kadın, cinayetin ardından zanlının aynı evde yaşayan kardeşinin, olay anında evde bulunan çocukları kendisine bırakarak polis çağırmasını...

Google Haberlere Abone ol
'Cinayet sonrası çocuklar şoka girmiş'

Sultangazi’de sabah saatlerinde işlenen kadın cinayetini, zanlının komşuları anlattı. Apartman sakini bir kadın, cinayetin ardından zanlının aynı evde yaşayan kardeşinin, olay anında evde bulunan çocukları kendisine bırakarak polis çağırmasını istediğini söyledi. O sırada şoka giren çocukların ağladığını söyleyen kadın, çocukları meyve vererek susturduğunu belirtti. Kaçan zanlının ise Kağıthane’de bir polis merkezine giderek teslim olduğu öğrenildi.

'ÇOCUKLARI OLAYDAN SONRA ŞOKA GİREREK AĞLAMAYA BAŞLADI’

75. Yıl Mahallesi 1366 Sokak’ta saat 05.00 sıralarında Faruk Ay adlı kişi, eşi Mehtap Ay'ı (24) iki el ateş ederek öldürdü. Namus sebebiyle işlendiği iddia edilen cinayetin ardından zanlı Faruk Ay, Kağıthane’de bir polis merkezine giderek teslim oldu. Olayın ardından yaşananları ise zanlının komşuları anlattı. Olayın gerçekleştiği karşı dairede oturan bir apartman sakini, zanlının aynı evde oturan kardeşinin biri 3,5 diğeri 2,5 yaşında olan ve olay anında ağlayan yeğenlerini kendisine bıraktığını söyledi. Şahsın polis ekiplerine de haber vermesini istediği apartman sakini kadın, “Adam kapıya vurdu, ‘Polis çağırırmısın kardeşim hanımını vurdu kaçtı gitti’ dedi. Çocuklar ağlıyordu zaten çocukları bize verdi. Ambulanstan önce polis geldi zaten. Polis gelince çocukları ben içeri aldım biz dışarı bile çıkmadık zaten. Herhangi bir ses duymadık. Sahurdaydı kadın gayet güzel konuşuyordu eşiyle. Biz yattık sahurdan sonra 05.00’da olmuş. Bize kardeşi haber verdi. Evdeki kardeşi yanında kalıyor zaten. Oda odada yatıyormuş. Ben diyor odada yatıyordum sesleri geldi. Seslere uyandım vardım ki vurmuş diye. Vurdu gitti diyor adam. Çocukları bana bıraktı ben susturdum çocukları. Çocuklar ağlıyorlardı ne anlarlar meyve verdim susturdum televizyon izlediler. Çocuklardan kız 3,5 oğlanda 2,5 yaşında diyecem işte. Neden vurduğunu bilmiyoruz pek fazla samimiyetimiz yoktu. Daha yeni gelmişlerdi zaten.” dedi.

Sabah saatlerinde silah sesi duyduklarını söyleyen apartman sakini Murat Ergün ise, “Sabah saat 05.00 sıralarında silah sesi duyduk. Komşularda polise haber vermişler. Polis geldi işte cinayet işlendiğini söylediler. Bir buçuk ay önce tartışma gürültü duyuldu yani burada. Çocuklar o sırada evdeymiş daha sonra karşı komşuya vermişler. Daha sonra buradan polislerle beraber gitti çocuklar. Çocuklar evdeydi çünkü çocukların bağırtısını duyduk. Adam taksiye atlayıp kaçıyor. Aklı başına gelince Kağıthane’de gidip polise teslim oluyor. Namus davası olduğunu söylemiş.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar