Çınar Eğitim ve Sağlık Derneği gençleri madde bağımlılığından koruyor

Isparta Çınar Eğitim ve Sağlık Derneği, bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklardan gençleri uzak tutmak için eğitim çalışmaları yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Çınar Eğitim ve Sağlık Derneği gençleri madde bağımlılığından koruyor

Isparta Çınar Eğitim ve Sağlık Derneği, bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklardan gençleri uzak tutmak için eğitim çalışmaları yapıyor. İçişleri Bakanlığı onayı ve desteğiyle düzenlenen seminerlerde, liselerden rehber öğretmenlerin seçmiş olduğu 25 öğrenciden oluşan gruplara, dernek üyesi uzman doktorlar tarafından konular aktarılıyor. Sekiz ay boyunca devam edecek eğitim seminerlerinde yaklaşık 800 öğrenciye, bağımlılık yapan maddelerin kişi ve topluma zararları anlatılacak.

Dernek Başkanı Serkan Altınçekiç, amaçlarının Isparta'da bulunan 32 liseden 800 öğrenciyi eğitmek olduğunu vurguladı. Projenin sonunda, eğitim verilen okulların rehber öğretmenleri ve öğrenci velileriyle biraraya gelerek değerlendirme yapacaklarını ve AB'ye proje olarak sunacaklarını ifade etti. Altınçekiç, "Bağımlılık yapan maddeler, devletlerin nesillerini heba etmektedir. Devletler bunları satanlarla ciddi bir şekilde mücadele etmesine rağmen küçük yaşlardaki çocuklara kadar yayılmıştır. Bundan dolayı tanışmadan önce gençlerimiz, zararlı maddelere karşı bilinçlendirilmeli. Mesela gençlere akciğer kanserinin yüzde 90'ı, gırtlak kanserinin yüzde 99'u, genç ve orta yaştaki kalp hastalığından ölümlerin yüzde 80'inin sigaradan olduğunu alışmadan önce bilgi olarak vermek ve önüne geçmek istiyoruz." dedi. Türkiye'de yıllık sigara tüketimi ve buna bağlı hastalıkların tedavi için 20 milyar dolar harcandığını vurgulayarak, bununla 2 bin hastane, 2 bin 500 km. duble yol, 6 bin 500 TOKİ konutu, 2 bin kişiye yeni iş, 7 bin km, demiryolu ve binlerce okul yapılabileceğini belirtti. Serkan Altınçekiç, bir sigara tiryakisinin 40 yılda havaya bir ev üflediğini belirterek, "Gençlerimiz, kötü alışkanlıklara özetle bozuk çevre, manevi boşluk, kötü alışkanlık ve eğitim yetersizliği sebebiyle başlamaktadır. Zararlı alışkanlıklar, ilk adım ve ilk tadımla başlar. Unutmayalım ki bütün kötülükler zaaftan doğar." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar